شما تا این مرحله از آموزشها با نحوه مدیریت و کار با برگهها و نحوه به کارگیری ویرایشگر گوتنبرگ وردپرس آشنا شدهاید. در این آموزش قصد داریم با به کارگیری آموزشهای قبلی، یک برگه نمونه و حرفهای ایجاد کنیم و آن را به عنوان صفحه نخست اختصاصی وب سایت وردپرسی خودمان تعریف کنیم.
اگر نمیدانید که امکان طراحی چه سایتهایی با وردپرس وجود دارد، به شما پیشنهاد میکنم که مقاله «طراحی سایت با وردپرس برای چه سایتهایی پیشنهاد میشود؟» را مطالعه کنید. همچنین شما میتوانید با مطالعه مقاله آموزش صفر تا صد طراحی سایت با وردپرس به آموزش کامل و صفر تا صدی وردپرس دست پیدا کنید.
البته لازم به ذکر است که در بسیاری از مواقع برای ایجاد صفحه نخست اختصاصی از افزونههای صفحه ساز استفاده میشود که در آموزشهای بعدی بیشتر در موردشان صحبت خواهیم کرد. ما در این آموزش با استفاده از ویرایشگر گوتنبرگ، صفحه مورد نظر را ایجاد می کنیم و مراحل تکمیلی کار را انجام میدهیم.
احتمالا تابه حال با وب سایتهایی مواجه شدهاید که ساختار و چارچوب صفحه نخست آنها، با سایر صفحات متفاوت هست. این سایتها برای ایجاد صفحه نخست، از یک صفحه یا برگه اختصاصی به عنوان صفحه اصلی استفاده کردند. برای این کار کافی است که در قسمت "برگه های" پنل مدیریت وردپرس خودتان، یک برگه جدید ایجاد کنید و در نهایت آن برگه را به عنوان صفحه نخست وب سایتتان تعریف کنید. ما به شما دراین آموزش این کار را یاد میدهیم پس لطفا تا انتهای آموزش همراه ما باشید.
برای شروع کار، وارد ناحیه مدیریت وب سایت وردپرسی خودتان بشوید و از منوی برگه ها > افزودن جدید، اقدام به ایجاد یک برگه جدید کنید.
برای درک بهتر این آموزش، سعی داریم با ایجاد یک برگه نمونه، مرحله به مرحله شما را همراهی کنیم. شما میتوانید از عناصر و محتوای متفاوتی نسبت به این آموزش، برای ایجاد صفحه نخست سایتتان استفاده کنید.
از این مرحله به بعد، در حال ایجاد محتوا و ساختار صفحه مورد نظر هستیم.
در مرحله اول، یک عنوان مناسب برای برگه وارد میکنیم. ما عنوان صفحه را "صفحه نخست" در نظر میگیریم.
برای شروع محتوای صفحه، قصد داریم از یک تصویر به عنوان بنر استفاده کنیم. بنابراین روی دکمه مثبت (+) کلیک میکنیم و عنصر تصویر را به محتوا اضافه میکنیم و درنهایت تصویر مورد نظر را بارگزاری میکنیم.
قصد داریم در پایین بنر یک ساختار دو ستونه ایجاد کنیم و در قسمت سمت راست متن معرفی شرکت و در قسمت سمپ چپ یک تصویر را قرار بدهیم.
برای این کار دوباره روی دکمه مثبت کلیک میکنیم و از گروه "قالب بندی" عنصر جدول را انتخاب میکنیم. یک جدول 2 ستونه با یک ردیف ایجاد میکنیم و متن مورد نظرمان را در سلول سمت راست قرار میدهیم. برای ایجاد تصویر در سلول سمت چپ، بعد از کلیک در آن قسمت، جهت فلش را به پایین قرار میدهیم و بر روی نوار نمایش داده شده کلیک میکنیم و گزینه "تصویر درونی" را انتخاب میکنیم. در ادامه تصویر مورد نظرمان را بارگزاری می کنیم و کارمان را تکمیل میکنیم.
به عنوان آخرین قسمت صفحه اختصاصی، قصد داریم از یک گالری تصویر استفاده کنیم. اما برای این بخش میخواهیم از یک عنوان با تگ h2 استفاده کنیم. پس برروی دکمه مثبت کلیک میکنیم و عنصر "تیتر" را به محتوا اضافه میکنیم. از نوار بالایی گزینه H2 را انتخاب میکنیم و شروع به تایپ عنوان مد نظرمان میکنیم.
بعد از این قسمت، نوبت به اضافه کردن گالری و تصاویر مورد نظرمان میرسد. روی دکمه مثبت کلیک میکنیم و از گروه "بلوک های عمومی" عنصر گالری را انتخاب می کنیم. برای تکمیل صفحه، تصاویر مورد نظرمان را بارگزاری میکنیم تا گالری ما ایجاد بشود.
تا این مرحله صفحه نخست اختصاصی سایت وردپرسی ما آماده برای انتشار شده است. در نهایت برروی دکمه "انتشار" کلیک میکنیم تا صفحه برای نمایش در وب سایت آماده بشود. (برای مشاهده پیش نمایش برگه میتوانید از دکمه "پیش نمایش" قرار گرفته در نوار بالایی ویرایشگر استفاده کنید)
حالا که برگه ما تکمیل شده و آماده به کارگیری به عنوان صفحه نخست است، تنها چند مرحله باقی مانده است تا برگه مورد نظرمان را به عنوان صفحه نخست سایت معرفی کنیم.
برای این کار از ستون سمت راست پنل مدیریت وردپرس، وارد منوی تنظیمات > خواندن میشویم.
در بالاترین قسمت این صفحه گزینه "صفحه اصلی شما نمایش داده میشود" را مشاهده میکنید. این گزینه را روی "یک برگه یکتا" قرار میدهیم و در ادامه فیلد صفحه نخست را برروی صفحه مورد نظرمان (یعنی عنوان صفحه نخست) قرار میدهیم.
با ذخیره تغییرات اعمال شده، برگهای که با عنوان "صفحه نخست" ایجاد کرده بودیم به عنوان صفحه نخست سایت وردپرسی ما شناخته میشود و زمانی که کاربران دامنه سایت را در مرورگر خودشان وارد میکنند، با صفحه نخست مورد نظر ما مواجه میشوند.
نکته قابل توجه این است که هدر و فوتر قالب در صفحه نخست تغییری نمی کنند و تنها محتوای بین این دو هستند که به روزرسانی میشوند. برای به کارگیری هدر و فوتر اختصاصی در صفحه نخست، باید از قالبهایی استفاده کنید که صفحه نخست آنها در قسمت "سفارشی سازی" قابل مدیریت و کنترل هستند.
با استفاده از آموزشهای بالا شما میتوانید صفحه نخست اختصاصی خودتان را با توجه به سلیقهتان طراحی و پیادهسازی کنید.
در قسمت نظرات به ما بگویید که تا امروز برای صفحه نخست اختصاصی چه روش را به کار میگرفتید؟