مراحل راه اندازی فروشگاه اینترنتی با وردپرس

در این مقاله مراحل راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی را برای شما بیان می‌کنیم تا بتوانید پر بازده‌تر و سریع‌تر فروشگاه اینترنتی خود را پیاده سازی کنید.


دسته بندی: وردپرس | نویسنده: آیدا عاصم
1047 بازدید | 0 دیدگاه

مراحل راه اندازی فروشگاه اینترنتی با وردپرس

امروزه هر کسب‌وکاری با هدف فروش بیشتر محصول فیزیکی یا خدمات و به نوعی اختصاص سهمی از فروش اینترنتی به خود، اقدام به استفاده از شبکه‌های اجتماعی می‌کند. اما نکته مهمی که باید  آن را در نظر گرفت این است که آیا شبکه‌های اجتماعی به اندازه وب‌سایت تاثیرگذار خواهند بود؟

در جهت تکمیل پست قبل که در آن به  دلایل قانع کننده برای راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی پرداختیم، در این پست به بیان مراحل راه اندازی فروشگاه اینترنتی با کمک وردپرس خواهیم پرداخت.

سیستم مدیریت محتوای وردپرس، یکی از محبوب‌ترین و قدرتمندترین CMS های موجود برای پیاده‌سازی سایت های فروشگاهی به حساب می‌آید. در این آموزش به نحوه راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی با وردپرس می‌پردازیم.

 

1. خرید دامنه و فضای میزبانی مناسب

اولین قدم در راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی  انتخاب و خرید نام دامنه و فضای میزبانی است.

دامنه یا Domain همان آدرس اینترنتی شماست که کاربران برای دسترسی به سایت شما آن را در مرورگر خود وارد می‌کنند. برای مثال Webrubik.com نام دامنه گروه وب روبیک می‌باشد. برای اطلاعات بیشتر در رابطه با انتخاب نامه دامنه مقاله آموزشی نکات مهم در انتخاب نام دامنه وب سایت را مطالعه کنید.

نکته‌ای که اغلب نادیده گرفته می‌شود انتخاب هاست یا فضای میزبانی مناسب است. انتخاب هاست مناسب، یکی از مراحل کلیدی برای داشتن یک وب سایت موفق است.

یکی از مواردی که قبل از انتخاب هاست برای فروشگاه اینترنتی  باید در نظر داشت، حجم اطلاعات و نوع فعالیت است. هر کسب‌وکاری با توجه به میزان حجم موردنیاز می‌تواند از هاست‌های اشتراکی، سرورهای مجازی خصوصی (VPS) و یا هاست اختصاصی استفاده کند. در انتخاب هاست مورد نیاز به نکاتی مانند امنیت بالا، پشتیبانی تخصصی، بک‌اپ‌گیری روزانه، پهنای باند و سرعت هاست دقت کافی داشته باشید.
 

 1. خرید دامنه و فضای میزبانی مناسب



2. نصب وردپرس

پس از خرید دامنه و فضای میزبانی، نوبت به نصب وردپرس بر روی فضای میزبانی می‌رسد. در اولین گام، باید آخرین نسخه وردپرس را دانلود کنید. 
برای دانلود آخرین نسخه وردپرس می‌توانید به آدرس wordpress.org مراجعه کنید و آخرین نسخه  وردپرس را به صورت کاملا رایگان دانلود کنید. بعد از دانلود باید مراحل نصب وردپرس را دنبال کنید. آموزش استفاده از بسته نصب آسان قالب وردپرس به راحتی و قدم ‌به ‌قدم راهنمای شما در این مسیر خواهد بود.

 

3. انتخاب قالب مناسب برای وردپرس

به کارگیری یک قالب یا پوسته وردپرس حرفه‌ای، می‌تواند تاثیر بسزایی در تعامل شما با کاربران و در نتیجه افزایش فروش داشت باشد. سایت‌های مختلفی برای انتخاب و خرید قالب متناسب با کسب‌ وکار شما وجود دارد.

اما قبل از خرید قالب فروشگاه اینترنتی خود، به قابلیت پشتیبانی از افزونه ووکامرس و همچنین ویژگی‌ها و امکانات مورد نیاز خود توجه کنید. برای آگاهی بیشتر در این زمینه می‌توانید پست مربوط به نکات مهم و قابل توجه هنگام خرید قالب وردپرس را مطالعه کنید.

همچنین برای آشنایی بیشتر با انواع قالب‌های فروشگاهی که با وردپرس پیاده سازی شده‌اند، توصیه می‌کنیم قالب‌های فروشگاهی رایگان که توسط تیم وب‌روبیک ارائه شده را بررسی کنید.

 

 3. انتخاب قالب مناسب برای وردپرس



4. نصب افزونه ووکامرس

ووکامرس یکی از مهم‌ترین افزونه‌های فروشگاه‌ساز وردپرس است که با نصب آن بر روی وب سایت فروشگاهی خود می‌توانید فروشگاه اینترنتی خود را راه اندازی کنید. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این افزونه "پشتیبانی از زبان فارسی" است. بنابراین تمامی تنظیمات به صورت فارسی در اختیار شما قرار داده می‌شود. از دیگر امکانات آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پشتیبانی از تمامی درگاه های بانکی
  • مدیریت آسان محصولات و فروشگاه
  • درج محصولات، ایجاد نظرسنجی  و فیلتر کردن آنها
  • قابلیت اعمال تخفیف بر روی محصولات
  • ایجاد پروفایل و سبد خرید برای مشتریان
  • قابلیت ایجاد گالری تصویر محصولات
  • و ...

"طبق گزارشات سایت رسمی WooCommerce دانلود افزونه ووکامرس به بیش از 10 میلیون رسیده و بیش از ۳۰ درصد فروشگاه‌های اینترنتی جهان با ووکامرس ساخته شده است."

 

5. نصب افزونه های مورد نیاز (امنیتی، سئو و ...)

برای بهبود وضعیت و عملکرد سایت‌های وردپرسی، می‌توان از افزونه‌های وردپرس استفاده کرد. این افزونه‌ها به کاربر کمک می‌کنند تا هر امکاناتی را که برای سایت خود در نظر دارد به فروشگاه اینترنتی اضافه کند و این کار بسیار ساده و با کارایی بالا فراهم شده است.

هر سایت فروشگاهی برای بهینه‌سازی و سئو، افزایش امنیت، بهبود عملکرد، مدیریت ناحیه کاربری و ویرایش متون و محصولات، نیاز به افزونه‌های مناسب دارد.

 

6. افزودن محصولات و تکمیل محتوا

ورود محصولات و تکمیل محتوای فروشگاه اینترنتی یکی از مهم ترین مراحل راه اندازی وب سایت به حساب می‌آید. تولید محتوا به‌شما کمک می‌کند محصولات خود را به مخاطبان معرفی کرده و به فروش برسانید، پس برای گسترش و افزایش مشتریان خود پس از راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی باید شروع به معرفی محصولات و خدمات خود کنید تا بازدید کنندگان با سایت خالی مواجه نشوند.

برای اضافه کردن محصولات در فروشگاه اینترنتی که با ووکامرس طراحی شده باشد، می‌توانید از بخش محصولات، محصول مورد نظر را اضافه کنید. در این میان نوشتن توضیحات کامل درباره هر محصول از دو جهت بسیار مهم است، چون که وب سایت شما برای کسانی که حتی قصد خرید محصول را ندارند، می‌تواند مانند یک مرجع برای مشاهده و آگاهی از ویژگی‌های محصولاتی باشد که شما آن‌ها را ارائه می‌دهید.

همچنین می‌توانید با نوشتن این توضیحات اطلاعاتی کامل را در اختیار کسی که قصد خرید محصول را دارند، بگذارید. به همین دلیل مشتریان شما به سادگی می‌توانند پیش از ثبت سفارش، از شرایط و ویژگی‌های محصولات با خبر شوند.

"فروشگاه اینترنتی شما نیاز به محتوا دارد تا دیده‌ شود. تا محتوا وجود نداشته باشد، هیچ بازدیدکننده‌ای که به‌دنبال خرید یک محصول باشد،از طریق موتورهای جستجو هرگز فروشگاه اینترنتی شما را مشاهده نمی‌کند."

 

افزودن محصولات و تکمیل محتوا

 

7. پیگیری و دریافت درگاه پرداخت

درگاه پرداخت اینترنتی یک سرویس مالی است که برای تجارت الکترونیک عرضه شده است. مشتریان باید از کارت‌های اعتباری برای خرید از فروشگاه‌های اینترنتی استفاده کنند.

در ابتدا باید مشخص کنید که نوع پرداخت در فروشگاه اینترنتی شما به کدام روش خواهد بود:

  • به کمک درگاه پرداخت اینترنتی مستقیم و دریافت نماد اعتماد الکترونیک، که این کار  پس از بررسی شرایط و عقد قرارداد توسط شرکت‌های پرداخت اینترنتی انجام خواهد شد. هر فروشگاه اینترنتی با داشتن نماد اعتماد الکترونیک می‌تواند از درگاه پرداخت مستقیم هنگام خرید محصولات خود بهره گیرد. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این درگاه‌ها مقاله 6 گام برای دریافت درگاه پرداخت اینترنتی مستقیم فروشگاه اینترنتی را مطالعه کنید.

"دریافت نماد الکترونیک، یکی از مجوزهای لازم برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی است."

  • استفاده از درگاه پرداخت اینترنتی واسط، یکی از راه هایی است که اگر موفق به دریافت نماد اعتماد الکترونیک نشدید می‌توانید از آن استفاده کنید. تنها کافی است در سایت‌های پرداخت واسط ثبت نام و مدارک هویتی خود را ضمیمه کنید. پس از تایید هویت، باید آدرس سایت فروشگاه اینترنتی خود را برای دریافت درگاه ثبت کنید و پس از بررسی نهایی یک کد API مخصوص و متناسب با دامنه فروشگاه اینترنتی به شما ارائه خواهد شد.

در آخر کافی است افزونه مرتبط با پرداخت اینترنتی را در WooCommerce نصب کرده و تنظیمات آن را تکمیل کنید.

 

8. تبلیغات و مارکتینگ برای فروش اول

تبلیغات و بازاریابی می‌تواند تاثیر بسیار مهمی در میزان موفقیت و درآمد فروشگاه اینترنتی شما داشته باشد. زمانی که جذابیت‌های محصولات برای مشتریان شرح داده می‌شود، مشتری به خرید تشویق خواهد شد و این موضوع، فروش بالایی به‌همراه خواهد داشت.

هر تبلیغاتی برای فروشگاه اینترنتی باید یادآور این نکته باشد که “فرآیند خرید” یک رشته  از اتفاقاتی است که در ذهن مشتری رخ می‌دهد. هر مرحله باید توسط مرحله قبلی شکل گیرد. پس تبلیغات باید با یک مقدمه یا معرفی محصولات موجود در فروشگاه اینترنتی شروع شود و سپس کاربران را متقاعد کند که چرا باید آن محصول را خریداری کنند.

و در آخر از اهمیت داشتن فروشگاه اینترنتی  به جمله‌ای از بیل گیتس اکتفا می‌کنیم:

"اگر کسب‌وکار شما بر روی اینترنت نباشد، به زودی در بازار هم نخواهد بود!"

شما می‌توانید سوالات خود را در رابطه با راه‌ اندازی فروشگاه های اینترنتی در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.


برچسب ها:
دیدگاه های کاربران
هیچ دیدگاهی ثبت نشده است! اولین دیدگاه را شما ثبت کنید.
دیدگاه خود را ارسال کنید

نظر خود را برای این مطلب ارسال کنید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.