اگر قصد طراحی و پیاده سازی یک وب سایت را دارید، با به کارگیری وردپرس مسیری درست را پیش رو گرفتهاید. وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا یا CMS حرفه ای می باشد که در میان دیگر سیستمهای مدیریت محتوا از محبوبیت ویژه ای برخوردار است. طبق آمار بدست آمده در حال حاضر بیش از 28 درصد وب سایتهای جهان با استفاده از این سیستم مدیریت محتوا پیادهسازی شدهاند.
خوشبختانه یادگیری طراحی سایت وردپرسی بسیار ساده است و تنها کافی است که مدت زمان کوتاهی را صرف یادگیری آن کنید. شما میتوانید برای یادگیری صفر تا صد وردپرس، مقاله آموزش صفر تا صد طراحی سایت با وردپرس را مطالعه کنید.
با مطالعه این مقاله تنها در چند دقیقه با وردپرس و نحوه کارایی آن و هرآنچه برای کار با این سیستم مدیریت محتوا نیاز دارید آشنا میشوید.
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا یا اصطلاحا CMS می باشد. به عبارتی وردپرس یک پلتفرم برای طراحی وب سایت است که هرشخصی بدون داشتن دانش قبلی در مورد طراحی سایت، می تواند آن را به کار گرفته و سایت خود را طراحی و پیاده سازی کند.
از جمله مزیتهای اصلی وردپرس، سورس باز و رایگان بودن این سیستم مدیریت محتوا میباشد. این یعنی شما بدون پرداخت هیچ هزینه ای می توانید جدیدترین نسخه وردپرس را دانلود کرده و نسبت به نصب آن اقدام کنید. همچنین سورس باز بودن آن باعث شده روزانه بسیاری از طراحان و توسعه دهندگان وب به این CMS روی آورده و از توسعه آن کسب درآمد کنند.
همچنین نکته قابل توجه اینکه تابه حال قالب ها و افزونه های رایگان و غیررایگان بسیاری برای به کارگیری در وردپرس توسط طراحان و توسعه دهندگان وب در اختیار طرفداران آن قرار داده شده است و این ابزار روزانه در حال افزایش هستند. این یعنی وردپرس روز به روز در حال پیشرفت بوده و می توان گفت تمامی افزونههای مورد نیاز برای طراحی یک سایت حرفه ای در دسترس شما قرار دارد.
از دیگر مزیتهای وردپرس، وجود انجمن های تخصصی این سیستم مدیریت محتوا میباشد. پس هرگز نگران سوالات و مشکلات خود در کار با وردپرس نباشید چرا که با وجود این انجمن ها شما با یک سرچ ساده و در کمتر از چند دقیقه می توانید به جواب سوالتان دست پیدا کنید.
اما با وجود تمامی این مزایا و راحتی کار با وردپرس، می توان گفت این سیستم مدیریت محتوا تنها مختص افراد مبتدی و تازه کار نیست و بسیاری از برنامه نویسان حرفه ای نیز از این پلتفرم استفاده می کنند.
در ابتدا وردپرس برای ایجاد وبلاگ های ساده ایجاد شد. اما به مرور زمان با ایجاد قالب ها و افزونههای متعدد، این CMS به یک پلتفرم حرفهای برای ایجاد هر نوع سایتی تبدیل شده است. یعنی شما میتوانید با انتخاب یک قالب مناسب برای کسب و کار مورد نظر، وب سایت وردپرسی را در هر زمینه فعالیتی پیاده سازی کنید.
میتوانید انواع قالب های وردپرس را در وب روبیک مشاهده و دریافت کنید.
در زیر تنها به برخی از کاربردهای وردپرس در طراحی انواع سایت ها اشاره می کنیم :
البته گستردگی وردپرس به این نوع سایت ها ختم نمیشود و میتوانید در مقاله آموزشی "چه سایت هایی را میتوان با وردپرس پیاده سازی کرد" در این مورد بیشتر بدانید.
می توان گفت مهمترین بخش وردپرس پنل مدیریت جامع و کامل آن میباشد. چرا که از ابتدای نصب وردپرس تا مدیریت محتوا، قالبها، افزونهها و پشتیبانی آن، با پنل مدیریتی وردپرس سر و کار دارید. به عبارتی اولین گام برای شروع کار با وردپرس، آشنایی با منوهای موجود در پنل مدیریتی و یادگیری کار با آنها میباشد.
در ادامه به معرفی اجمالی منوهای مهم ناحیه مدیریت وردپرس می پردازیم:
برای شروع یادگیری صفر تا صد طراحی سایت با وردپرس، میتوانید آموزش ها بلاگ وب روبیک را دنبال کنید. بنابراین اولین قدم برای ساخت اولین سایت وردپرسی، نصب وردپرس روی لوکال هاست XAMPP میباشد.
لطفا نظرات خود را در مورد این مقاله، در پایین همین مطلب با ما در میان بگذارید.