مقدمه ای بر طراحی سایت های واکنش گرا

طراحی یک سایت ریسپانسیو یا واکنش گرا بسیار مهم است، زیرا باعث بهبود تجربه کاربری مخاطب می‌شود و او را به ماندن ببیشتر در سایت ترغیب می کند


1096 بازدید | 0 دیدگاه

مقدمه ای بر طراحی سایت های واکنش گرا

آیا برای شما پیش آمده است که سایتی را بر روی تلفن همراه خود باز کنید و برای خواندن متن ها نیاز به بزرگنمایی و یا اسکرول افقی داشته باشید؟ جالب است بدانید در اکثر اوقات افرادی که با چنین سایت هایی مواجه می شوند سریعا از آن سایت خارج می شوند.

آمار نشان می‌دهد که امروزه اکثر کاربران سایت‌ها را بر روی دستگاه هایی جز کامپیوتر یا لپ تاپ باز می کنند. بنابراین نیاز است که کاربران نمایش مناسبی از وب سایت‌ها را در دستگاه های مختلف به خصوص تلفن همراه داشته باشند. در این میان تکنولوژی و زبان های برنامه نویسی طراحی صفحات وب نیز با توجه به نیازهای کاربران، روز به روز در حال پیشرفت و به روزرسانی است.

این دقیقا همان مسئله ای است که باعث شده سایت های واکنش گرا یا Responsive به وجود آیند. اما این سایت‌ها چه نوع سایت‌هایی هستند و چه تفاوتی با سایت‌های غیر واکنش‌گرا دارند ؟

 

تفاوت سایت های ریسپانسیو و غیر ریسپانسیو در چیست؟

همانطور که گفته شد سایت های غیر ریسپانسیو سایت‌هایی هستند که در پیاده سازی آن ها اصول و استانداردهای تعریف شده برای واکنش گرایی رعایت نشده و نمایش آن ها در دستگاه های مختلف مناسب نمی‌باشد. این بدین معناست که وقتی شما آن سایت را در موبایل، تبلت، لپ تاپ یا کامپیوتر باز می کنید، صفحات وب سایت متناسب با سایز صفحه نمایش نبوده و شما مجبور به بزرگنمایی صفحات و پیمایش افقی در صفحه هستید اما هنگامی که سایت های واکنش گرا را در دستگاه های مختلف باز می‌کنید، ساختار و محتوای آن سایت متناسب با سایز صفحه نمایش شما تغییر کرده و نمایشی مناسب را به شما ارائه می دهد. در سایت‌های ریسپانسیو فونت محتوا به گونه ای می باشد که هرگز نیازی به بزرگنمایی صفحه نمی‌باشد و تمامی محتوا به صورت عمودی چیده می شوند و نیازی به اسکرول افقی برای مشاهده محتوا نمی‌باشد.

 

تفاوت سایت های ریسپانسیو و غیر ریسپانسیو در چیست؟



 

سایت های ریسپانسیو یا واکنش گرا چگونه طراحی و پیاده سازی می شوند؟

برای پیاده‌سازی سایت های واکنش گرا نیازی به یادگیری مهارت خاصی ندارید و تنها کافیست یک سری اصول و قواعد را یاد بگیرید. اگر شما با زبان های HTML و CSS آشنایی دارید می توان گفت بیشتر راه را پیش رفته اید. در غیراین صورت توصیه می کنیم ابتدا این دو زبان را یاد بگیرید و سپس به سراغ یادگیری اصول و استانداردهای طراحی سایت های واکنش گرا بروید. می توان گفت که پیاده سازی سایت های ریسپانسیو تفاوت چندانی با سایت های معمولی ندارد اما دقیقا تفاوت پیاده‌سازی این سایت‌ها در چیست ؟
پیاده سازی سایت‌های واکنش گرا نیازمند به کارگیری یک فریمورک یا چارچوب می باشد. برای پیاده‌سازی یک سایت ریسپانسیو یا واکنش‌گرا از این پس در طراحی‌تان با استفاده از HTML و CSS لازم است که تگ های HTML را طبق چارچوب خاصی به کار بگیرید و از CSS های تعریف شده‌ای استفاده کنید. جهت این کار لازم است یکی از فریم ورک‌های زیر را یاد گرفته و بر اساس چارچوب تعریف شده توسط آن، سایت‌های خود را پیاده‌سازی کنید.

طراحی سایت های واکنش گرا

 

برخی از فریمورک های طراحی سایت های ریسپانسیو یا واکنش گرا:

  • فریمورک بوت استرپ یا Bootstrap
    بوت استرپ در حال حاضر محبوب‌ترین فریمورک طراحی سایت ریسپانسیو یا اکنش گرا می باشد که اکثر سایت‌های موجود با استفاده از آن پیاده سازی شده اند. با مراجعه به سایت getbootstrap.com این فریمورک قدرتمند را فرا بگیرید و در کمترین زمان سایت خود را به یک سایت حرفه ای واکنش گرا تبدیل کنید.
    می‌توانید انواع قالب بوت استرپ حرفه‌ای و رایگان را در وب روبیک مشاهده و دانلود کنید.
  • فریمورک Foundation
    با مراجعه به لینک foundation.zurb.com می توانید فایل های مورد نیاز این فریمورک را دانلود کنید و داکیومنت آموزشی آن را مطالعه کنید.
  • فریمورک Pure
    این فریمورک نیز مانند سایر فریمورک ها وظیفه واکنش گرایی سایت ها را بر عهده دارد. از طریق لینک purecss.io می توانید به داکیومنت و فایل های مورد نیاز آن دست یابید.

اینها تنها برخی از فریمورک های موجود می باشند. برای آشنایی با برترین فریمورک‌های سال 2019 می‌توانید مقاله «6 فریم ورک‌ برتر CSS برای طراحی سایت ریسپانسیو یا واکنش‌گرا در سال 2019» را بخوانید.

لازم به ذکر است در حال حاضر تمامی محصولات وب روبیک بر پایه فریمورک قدرتمند بوت استرپ طراحی و پیاده سازی می شوند.

 

با استفاده از فریمورک های بالا یک سایت واکنش گرا طراحی کنید

شما با استفاده از فریمورک‌های که در بالا توضیح داده شد، می‌توانید یک سایت واکنش گرا طراحی کنید تا بتوانید تجربه کاربری مخاطب سایتتان را بهبود دهید.

در قسمت نظرات به ما بگویید که برای طراحی سایت واکنش گرا دیگر چه فریمورکی را می‌شناسید؟


برچسب ها:
دیدگاه های کاربران
هیچ دیدگاهی ثبت نشده است! اولین دیدگاه را شما ثبت کنید.
دیدگاه خود را ارسال کنید

نظر خود را برای این مطلب ارسال کنید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.