در آموزش قبلی دربارهی تفاوت برگه و نوشته در وردپرس و کاربردهای آنها با شما صحبت کردیم و میخواهیم در این آموزش با ورود به صفحه افزودن نوشته، بخش های مختلف ویرایشگر گوتنبرگ را بررسی کنیم و برای ارسال اولین نوشته به شما کمک کنیم. شما میتوانید جهت آموزش کامل وردپرس مقاله آموزش صفر تا صد طراحی سایت با وردپرس را مطالعه کنید.
برای شروع کار با نوشته ها و ایجاد اولین نوشته در وردپرس، پروژه ای که در آموزشهای قبلی ایجاد کردید را باز کنید و وارد ناحیه مدیریتی آن بشوید. از منوی سمت راست، منوی "نوشته ها" را کلیک کنید و در ادامه وارد زیر منوی "افزودن نوشته" بشوید.
بعد از وارد شدن به صفحه افزودن نوشته، با صفحه زیر مواجه میشوید:
اگر شما مدت ها قبل با وردپرس کار کردید، احتمالا این صفحه برای شما جدید و ناآشنا باشد! دلیلش این است که وردپرس در حال حاضر از ادیتوری به نام گوتنبرگ استفاده میکند و آن را جایگزین قبلی یعنی ادیتور کلاسیک کرده است.
ویرایشگر گوتنبرگ، یک ویرایشگر پیشرفته است که به شما کمک میکند نوشته ها و صفحات را با عناصر دلخواه خودتان ایجاد کنید و نوشتههای حرفه ای و پویایی را روی سایتتان ارسال کنید. البته با توجه امکانات زیاد این ویرایشگر شاید کار با گوتنبرگ برای اولین بار، کار یک مقدار پیچیدهای به نظر برسد اما اصلا نگران نباشید. ما در این آموزش سعی میکنیم تمام بخشهای ویرایشگر را به شما معرفی کنیم و کافی است که شما همزمان با مطالعه این آموزش، با ویرایشگر کار کنید و بخشهای مختلف را به خوبی درک کنید.
پس خیلی سریع آموزش را شروع میکنیم و امیدوارم برای شما مفید واقع بشود.
ویرایشگر وردپرس را میشود به سه بخش کلی تقسیم کرد.
از طریق علامت مثبت (+) قرار گرفته در نوار بالایی ویرایشگر میتوانید عناصر جدیدی به محتوای نوشته اضافه کنید. در کنار آن آیکونهایی را روی آن مشاهده می کنید که با استفاده از آنها می توانید بین مراحل تغییرات اعمال شده پیمایش کنید. در قسمت سمت چپ نوار بالایی، دکمههایی را میبینید که با استفاده از آنها میشود پیش نمایش نوشته را دید، نوشته را منتشر کرد و یا پنل تنظیمات نوشته را باز و بسته کرد. همچنین آیکون سه نقطه در آخرش نوار بالایی را مشاهده میکنید که میشود تنظیمات کلی ویرایشگر را از طریق آن مدیریت کرد.
این بخش، قسمت اصلی ویرایشگر به حساب میآید. این بخش شامل تمام محتوایی میشود که قرار است در وبسایت شما به بازدید کنندگان سایت نمایش داده بشود. به عبارتی زمانی که شما از نوار بالایی ویرایشگر روی دکمه مثبت کلیک میکنید و عنصری را به محتوا اضافه میکنید، آن عنصر در این قسمت قرار میگیرد و شما میتوانید محتوای آن را تکمیل کنید و یا از ستون سمت چپ، تنظیمات آن عنصر را به روزرسانی کنید.
بخش محتوای نوشته، از دو قسمت عنوان نوشته و بدنه نوشته تشکیل شده است. به عنوان مثال، آموزشی که شما در حال مطالعه هستید دارای عنوان "آشنایی با ویرایشگر گوتنبرگ وردپرس" هست و این متن، همان بدنه نوشته به حساب میآید.
در قسمت سمت چپ ویرایشگر ستونی را مشاهده میکنید که شامل دو بخش "سند" و "بلوک" میشود. بخش سند، شامل تنظیمات مربوط به نوشته شما میشود که از طریق آن میتوانید تنظیماتی مثل زمان انتشار نوشته، دسته بندی نوشته و تصویر شاخص را تعریف کنید.
اما بخش بلوک، زمانی برای شما فعال میشود که روی یکی از عناصر ایجاد شده در بخش محتوا کلیک کنید. معمولا تنظیمات مربوط به هر عنصر، کمی با هم متفاوت میباشد اما کافی است با محیط این ویرایشگر آشنا بشوید و آن را به خوبی درک کنید، بعد از آن کار با تنظیمات عناصر مختلف برای شما کار سختی نخواهد بود.
حالا که با بخشهای کلی ویرایشگر گوتنبرگ آشنا شدید، وقتش رسیده است که نحوه استفاده از بخشهای ویرایشگر گوتنبرگ وردپرس را یاد بگیرید و اولین نوشته خودتان را در وردپرس ایجاد کنید.
شما با استفاده از مطالب بالا میتوانید از ویرایشگر گوتنبرگ استفاده کنید، اولین نوشته خود را آماده کنید و آن را منتشر کنید.
از اینکه ما را همراهی می کنید سپاسگزاریم. لطفا نظرات و پیشنهادات سازنده خودتان را در مورد آموزشها در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید و در آموزش بعدی با موضوع معرفی و ایجاد عناصر و بلوک های قابل استفاده در ویرایشگر گوتنبرگ وردپرس ما را همراهی کنید.