وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای سایت یا CMS است که بین طراحان سایت بسیار مشهور و محبوب است و تقریبا بیش از 28 درصد سایتهای موجود با استفاده از این سیستم مدیریت محتوا ساخته شدهاند.
این سیستم مدیریت محتوا به دلیل سورسباز بودن، رایگان بودن و عدم نیاز به پرداخت هزینه بسیار، محبوب و مشهور شده است. سیستم مدیریت محتوای وردپرس همجنین به شما این امکان را میدهد تا بتوانید با توجه به توسعه کسب و کارتان، سایتتان را بهبود و گسترش دهید و به نوعی مقیاسپذیر است. سرعت بالای این سیستم از دیگر مزیتهای آن میباشد که باعث صرفهجویی بسیار قابل توجهی در وقت شما میشود. آخرین و مهمترین مزیت قابل توجه وردپرس، کارایی بالای آن میباشد که باعث استفاده زیاد از آن برای پیادهسازی انواع وب سایت سایت شده است.
برای سیستم مدیریت محتوای وردپرس افزونههای رایگان و غیر رایگان کمکی بسیاری ارایه شده است که به شما کمک میکند تا بتوانید از ابزارهای متنوع این افزونهها جهت کاربردهای مدنظرتان استفاده نمایید و محدودیتی در این زمینه نداشته باشید.
برای طراحی سایت با وردپرس شما نیازی به دانش قبلی در مورد برنامهنویسی ندارید و میتوانید به راحتی سایتتان را طراحی و پیادهسازی کنید. همچنین شما میتوانید با استفاده از یک سرچ ساده در انجمنهای مختلف وردپرس، جواب مشکلات و سوالات خود را بگیرید و به راحتی مشکلات خودتان را حل کنید. همچنین این نکته قابل ذکر میباشد که این سیستم توسط طراحان سایت حرفهای نیز مورد استفاده قرار میگیرد و آنها نیز این سیستم مدیریت محتوا را میپسندند و از کاربردهایش بهره میبرند.
تقریبا هر نوع سایتی با وردپرس قابل پیادهسازی است و محدودیتی در این زمینه وجود ندارد. اما اگر شما از آن دسته افرادی هستید که هنوز در استفاده از وردپرس شک دارید و مطمئن نیستید که آیا پیادهسازی صفر تا صد سایتتان با وردپرس امکانپذیر است یا خیر، میتوانید مقاله هرآنچه در مورد طراحی سایت وردپرسی باید بدانید را بخوانید تا در این مورد به اطمینان برسید. در این مقاله به طور کامل انواع سایتهای قابل اجرا با وردپرس بررسی شدهاند و مطالعه آن میتواند شما را برای پیادهسازی صفر تا صد سایتتان با وردپرس مطمئن کند.
به همین دلیل ما در این مقاله به آموزش صفر تا صد وردپرس میپردازیم تا بتوانیم به شما در جهت آموزش کامل این سیستم مدیریت محتوا کمک کنیم. پس با ما همراه باشید و این مقاله را تا انتها مطالعه نمایید. این آموزش شامل 15 مرحله کامل و جامع آموزش طراحی سایت با وردپرس میباشد که در انتها شما نحوه طراحی و مدیریت سایت با وردپرس را یاد گرفتهاید و میتوانید انواع پروژه های طراحی سایت را انجام دهید.
نصب وردپرس بر روی فضای میزبانی cpanel دارای مراحل بسیار سادهای میباشد که در ادامه به آموزش صفرتا صد آنها میپردازیم. اولین مرحله نصب وردپرس در فضای میزبانی سی پنل، آپلود و پیادهسازی آن بر روی هاست است. شما قبل از نصب وردپرس برروی هاست باید اقدام به خرید هاست و دامنه کرده باشید. برای خرید هاست و دامنه میتوانید با یک سرچ ساده در فضای اینترنت، شرکتهای بسیاری را پیدا کنید که این خدمات را ارائه میدهند.
هاستها به دو دستهی دارای کنترل پنل Cpanel وDirect Admin تقسیمبندی میشوند که هردو کنترل پنل دارای امکانات پایهای اولیه و لازم میباشد. اما Cpanel دارای تجربه کاربری مناسبتری نسبت به Direct Admin میباشد و همچنین کار با Cpanel نسبت به Direct Admin برای افراد مبتدی و تازهکار راحتتر است.
بنابراین ما به افرادی که تازه میخواهند وارد این حوزه شوند، توصیه میکنیم که برای شروع یک هاست Cpanel تهیه و وردپرس را بر روی آن نصب کنند تا راحتتر باشند و زمان کمتری برای این کار صرف کنند. اما افرادی که در کار طراحی سایت حرفهای هستند، میتوانند بر اساس امکاناتی که لازم دارند یکی از این کنترل پنلها را انتخاب و تهبه نمایند.
جهت نصب وردپرس برروی هاست شما باید در ابتدا فضایی را برای ذخیره اطلاعات سایت وردپرسیتان در نظر بگیرید. سپس باید آخرین نسخه وردپرس را از سایت آن دریافت نمایید و بر روی هاست خودتان، آن نسخه را آپلود کنید. بعد از مرحله آپلود وردپرس، شما باید فرآیند نصب وردپرس را شروع کنید و این نسخه را طبق دستورالعملهای لازم نصب و اجرا نمایید.
میتوانید برای آگاهی کامل نسبت به مراحل نصب وردپرس بر روی هاست Cpanel به مقاله آموزش نصب وردپرس روی هاست سی پنل (Cpanel) مراجعه کنید. ما در این مقاله به طور کامل و به همراه عکس مراحل دانلود تا نصب وردپرس را به شما آموزش دادهایم تا بتوانیم راه شما را آسانتر کنیم.
لوکال هاست، فضایی کاملا مشابه هاست است، با این تفاوت که بر روی کامپیوتر شخصی شما قرار دارد و غیر از شما شخص دیگری نمیتواند آن را مشاهده نماید. اکثر طراحان سایت از این فضا برای آزمایش طرحها و ایدههایشان و پیاده سازی وب سایت استفاده میکنند. زیرا کاملا رایگان است، سرعت پیادهسازی سایت بر روی این فضا بسیار بالاتر است و میتوانند سایتشان را سریعتر تکمیل کنند و نسخه نهایی آن را مشاهده نمایند. همچنین امکان ویرایش آسانتر اطلاعات سایت موجود بر روی لوکال هاست وجود دارد و زمان کمتری از آنها گرفته میشود.
لوکال هاست میتواند برای افراد مبتدی و تازهکار نیز بسیار مفید و پرکاربرد باشد. آنها میتوانند از لوکال هاست برای تمرین استفاده کنند و مواردی را که یاد گرفتهاند را در این فضا به کار بگیرند. بدون پرداخت هیچگونه هزینهای سایت آزمایشی خود را پیادهسازی کنند و بعد از اطمینان کامل از یادگیری کامل موارد لازم، به سراغ خرید هاست و راهاندازی سایت بر روی هاست واقعی بروند.
راهاندازی و نصب وردپرس بر روی لوکال هاست بسیار ساده است. شما ابتدا باید نرم افزار شبیه ساز سرور را بر روی کامپیوتر شخصی خودتان نصب کنید. بعد از نصب این نرم افزار شما باید وردپرس را دانلود کرده و بر روی این نرمافزار پیادهسازی کنید. البته باید به این نکته توجه داشته باشید که در هنگام نصب یا کار با هر سایت وردپرسی نیاز است تا این نرمافزار را اجرا کنید. هنگامی که این نرم افزار اجرا میشود، آیکون آن در سمت راست، قسمت پایین ویندوز قابل مشاهده است.
ما برای یادگیری بهتر و راحتتر شما مقاله آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست XAMPP را آماده کردهایم تا بتوانیم به طور کاملا تصویری به شما مراحل نصب و راهاندازی سایت بر روی لوکال هاست را نمایش دهیم و در این جهت به شما کمک کنیم. البته قابل ذکر است که به غیر از نرمافزار لوکال هاست XAMPP، نرم افزارهای دیگری مثل WAMPP و EasyPHP نیز وجود دارند که شما میتوانید از آنها جهت راهاندازی سایت بر روی لوکال هاست استفاده کنید.
بعد از نصب وردپرس، نیاز به یادگیری نحوه مدیریت سایت و استفاده از امکانات ناحیه مدیریت سایت وردپرسی دارید. زیرا این ناحیه، حیاتیترین نقطه سایت شما است. با تغییر هر قسمت ناحیه مدیریت وردپرس، سایت شما میتواند از جنبههای مختلف بهبود یابد، یا در صورت اعمال تغییرات اشتباه میتواند باعث افت سایت شما شود، به سایت شما لطمه بزند و میزان بازدید سایت را کاهش دهد. بنابراین به شما پیشنهاد میدهیم که یادگیری قسمتهای مختلف این ناحیه را در دستور کار خود قرار دهید.
این ناحیه قسمتهای مختلفی دارد که شما میتوانید ازامکانات آنها جهت مدیریت محتوا، بهبود زیبایی و موارد دیگر سایت خودتان استفاده کنید. همچنین شما میتوانید با نصب افزونهها و قالبهای کمکی، به امکانات بیشتری در این قسمت دسترسی پیدا کنید و محدودیت کمتری در تغییر و بهبود سایت خودتان داشته باشید.
قسمتهای مختلف ناحیه مدیریت وردپرس شامل قسمت نوشتهها، رسانهها، برگهها، دیدگاهها، پوستهها، افزونهها، فهرستها، کاربران، ابزارکها و تنظیمات میشود. در ادامه اهمیت و کاربرد هر قسمت را برای شما بیان میکنیم تا بتوانیم به شما در جهت مدیریت سایتتان کمک کنیم.
برای مطالعه بیشترو کاملتر دربارهی ناحیه مدیریت وردپرس میتوانید به مقاله آموزش پنل مدیریت وردپرس و آشنایی با بخش های مختلف پنل مراجعه کنید تا با مطالعه آن اهمیت این قسمت را بیشتر درک نمایید و یادگیری آن را در اولویتهایتان قرار دهید.
مدیریت کار با برگه ها و نوشتهها یکی از مهمترین بخشهای ناحیه مدیریت وردپرس به شمار میآید. شما هم مثل خیلی از افراد ممکن است که برگهها را با نوشتهها اشتباه بگیرید و تصور کنید که این دو بخش یکسان هستند، در حالی که این دو بخش ناحیه مدیریت وردپرس تفاوتهایی با یکدیگر دارند. در نوشته برخلاف برگه ها امکان ایجاد برچسب یا کلمات کلیدی وجود دارد. همچنین قابلیت دستهبندی یا گروهبندی در نوشتهها وجود دارد در صورتی که در برگهها این امکان وجود ندارد. یکی از مزیتهای نوشتهها این است که شما میتوانید نوشتههای مهم را پین کنید تا مخاطبان آنها در بالای سایت ببینند.
اما برگه دارای محتوایی میباشد که به احتمال خیلی زیاد، نیازی به ویرایش در آینده ندارد و ثابت باقی میماند. شما میتوانید صفحاتی با قالبهای سفارشی یا طراحی خاص را با استفاده از برگهها به وجود بیاورید. شما در بخش برگهها امکان درج برچسب ندارید و آنها در قسمت بایگانی قرار نمیگیرند. نحوه نمایش برگهها در سایت کاملا در اختیار شما قرار دارد و محدودیتی در این زمینه ندارید. یکی از مهمترین مزیتهای برگهها ایجاد منوهای آبشاری است. شما میتوانید این منوها را با اتصال برگهها به هم بسازید و در اصطلاح گفته میشود که با استفاده از برگه مادر این منوها ساخته میشوند.
فراگیری این تفاوتها برای مدیریت و کار با برگهها و نوشتهها بسیار مهم است، زیرا به شما کمک میکند تا بتوانید امکانات هرکدام را به خوبی بشناسید و از آنها در جهت نیازتان استفاده نمایید.
شما میتوانید برای یادگیری و مطالعه بیشتر در مورد ایجاد و مدیریت برگهها به مقاله مدیریت و کار با برگه ها و نوشته ها در وردپرس و تفاوت آن ها با هم مراجعه کنید تا به طور کامل بر این بخش ناحیه مدیریت وردپرس مسلط شوید.
در قسمت قبل شما آموختید که تفاوتهای بین برگهها و نوشتهها در چیست و کاربرد آنها در کدام قسمتها است. همچنین برای یادگیری نحوه ایجاد برگهها و مدیریت آنها نیز به شما یک مقاله را معرفی کردیم تا بتوانید با مطالعه آن به طور کامل این مطلب را درک کنید.
اما در این بخش به بررسی ویرایشگر گوتنبرگ میپردازیم. در فضای اینترنت برای وردپرس ویرایشگرهای زیادی موجود است که هر کدام از آنها دارای امکانات خاص خودشان میباشند و شما میتوانید با نصب افزونههایی از آنها استفاده کنید. اما باید بدانید که ویرایشگر پیش فرض وردپرس، ویرایشگر گوتنبرگ میباشد و اکثر کسانی که با سایتهای وردپرسی کار میکنند، از این ویرایشگر استفاده کردهاند و یا استفاده میکنند.
در این قسمت برای شما سوال پیش میآید که ویرایشگر گوتنبرگ چه کاربردی دارد؟ و از ویرایشگر اصلا به چه دلیلی باید استفاده کرد؟
هنگامی که شما قصد دارید، یک نوشته را در فضای سایت وردپرسی ایجاد کنید، باید از یک ویرایشگر برای ایجاد نوشته استفاده کنید و بدون آن امکان نوشتن و انتشار یک نوشته برای شما وجود ندارد. این ویرایشگر با دارا بودن ابزارهای کمکی مناسب به شما کمک میکند تا نوشته خودتان را از نظر ظاهری و زیبایی بهبود دهید تا بتوانید تجربه کاربری مناسبتری را به مخاطب ارائه نمایید. همچنین امکانات جانبی دیگر این ویرایشگر بسیار متنوع و مفید است. کار کردن با ویرایشگر گوتنبرگ بسیار راحت است و همین مورد باعث شده تا همه افراد بتوانند به آسانی از آن برای مدیریت نوشته و برگه استفاده کنند. این موارد تنها گوشههایی از کاربرد و مزیتهای ویرایشگر گوتنبرگ بود که در قسمت بالا توضیح دادیم.
شما میتوانید برای مطالعه بهتر و کلیتر در مورد ویرایشگر گوتنبرگ و شناخت قسمتهای مختلف آن به مقاله آشنایی با ویرایشگر گوتنبرگ وردپرس مراجعه کنید. ما در تیم وب روبیک سعی کردهایم در این مقاله قسمتهای مختلف این ویرایشگر را به طور کلی برای شما شرح و توضیح دهیم. در قسمتهای بعد در مورد عناصر این ویرایشگر و کاربرد آنها بیشتر صحبت خواهیم کرد.
استفاده از ویرایشگر گوتنبرگ بسیار ساده است اما مانند هر چیز دیگری نیاز به آموزش و یادگیری دارد. این ویرایشگر از عناصر و بخشهای مختلفی تشکیل شده است که شما میتوانید با استفاده از آنها به امکاناتی فراوانی دست پیدا کنید و از آنها استفاده کنید تا نوشته یا محتوای خود را مخاطب پسند نمایید. این ویرایشگر دارای بخشهای اصلی بیشترین استفاده، بلوکهای عمومی، قالببندی، عناصر طرح، ابزارکها و جاسازیها میباشد. هرکدام از این بخشهای اصلی دارای امکانات و عناصر مجزا و مختلفی هستند که شما میتوانید از آنها استفاده کنید تا بتوانید محتوای خودتان را بهتر کنید.
برای استفاده از عناصر و این بخشها شما باید برروی دکمه مثبت (+) بالای صفحه ویرایشگر گوتنبرگ کلیک کنید. بعد از انجام این کار شما میتوانید به طور کامل به این عناصر و بخشها دسترسی پیدا کنید و با توجه به نیاز خودتان یکی از آنها را انتخاب کنید. در این نقطه تنها لازم است که شما خلاقیت خودتان را به کار بگیرید تا بتوانید، به مناسبترین شیوه از این امکانات استفاده نمایید.
مهمترین بخشهای ویرایشگر گوتنبرگ برای ایجاد یک نوشته، بخش تیترها، فهرستها و رسانهها است. زیرا بخش تیترها و فهرست به طور مستقیم با توجه مخاطب در تعامل است و هر چه این دو بخش بهتر آماده شده باشد، توجه مخاطب شما بیشتر به نوشته جلب میشود. اما اهمیت رسانهها به دلیل تجربه کاربری و بهبود آن است، زیرا هرچه در متن از عکس، ویدیو و رسانههای دیگر به خوبی استفاده کنید، مخاطب کمتر خسته میشود و تجربه کاربری بهتری را بدست میآورد.
یکی از مواردی که میتواند به دیدن شبکههای اجتماعی شما کمک کند، استفاده از عنصر مربوطه در سایت و در میان نوشته است. زیرا باعث میشود تا مخاطبی که نوشته شما را برای اولین در جستجوی اینترنتی خودش میبیند، بتواند به شبکه اجتماعی دسترسی پیدا کند. خوشبختانه ویرایشگر گوتنبرگ دارای این امکان است و شما میتوانید لینک شبکههای اجتماعی خود را در نوشته به اشتراک بگذارید.
برای آشنایی بیشتر با این ویرایشگر و امکانات فوقالعاده آن، میتوانید مقاله معرفی و ایجاد عناصر و بلوک های قابل استفاده در ویرایشگر گوتنبرگ وردپرس را مطالعه نمایید. ما در این مقاله به طور جامع و با استفاده از تصاویر مختلف، امکانات جزئیتر ویرایشگر گوتنبرگ را برای شما شرح دادهایم تا بتوانید به بهترین شیوه از آنها استفاده کنید، بهره لازم را از آنها ببرید و بازدید سایت خود را بیشتر کنید.
در قسمت قبل کمی به رسانهها پرداختیم و اینکه چرا باید از آنها استفاده کرد را توضیح دادیم. اما در این بخش میخواهیم آن را به طور کاملتر مورد بررسی قرار دهیم و به نحوه مدیریت و کار با رسانهها بپردازیم. به هر نوع محتوایی به غیر از نوشته، رسانه گفته میشود. این مورد میتواند شامل عکس، ویدیو، محتوای صوتی، پادکست و … باشد.
شما باید نحوه استفاده از این بخش را به طور کامل یاد بگیرید تا بتوانید از آنها به بهینهترین حالت ممکن در سایت خود استفاده کنید. زیرا اگر رسانه ها و شما بهینه نباشند، ممکن است که به نوشته شما ضربه هایی از نظر سئو وارد کنند. برای نمونه اگر یک عکس دارای حجم بالایی باشد، باعث پایین آمدن سرعت سایت شما میشود که میتواند به افت میزان بازدید شما منجر شود و یا اگر همان عکس دارای حجم مناسب باشد، ولی کیفیت خوبی نداشته باشد، باعث میشود تا مخاطب احساس کند که محتوای شما بیارزش است و آن را ترک کند.
یکی از بخشهای مهم رسانه که امروزه بسیار کارآمد است، بخش محتوای صوتی میباشد. اکثر افراد بیشتر دوست دارند که مطالب را بشوند و حوصله خواندن مطالب را ندارند. بنابراین استفاده از محتوای صوتی یا پادکستها میتواند بسیار به دیدهشدن محتوا و سایت شما کمک کند. شما حتی میتوانید با باز تولید محتواهای قبلی خود به صورت پادکست، آنها را به روزرسانی کنید و با یک تیر همزمان دو نشان را بزنید. و یا میتوانید با آماده کردن بخشی به نام پادکست در سایت خودتان، به تهیه یک پادکست جدا بپردازید که هم میتواند باعث بازدید سایت شما شود و هم میتواند در آینده به عنوان یک منبع درآمد جانبی نیز برای شما به کار آید. امروزه پادکستهای بسیاری در سرتاسر جهان وجود دارند که با استفاده از این امکان، درآمدهای خوبی کسب میکنند.
بخش ویدیوی رسانهها بسیار کارآمد و مهم است. شبکههای اجتماعی مثل یوتیوب یا آپارات به همین دلیل، مشهور و محبوب شدهاند. شما با استفاده از یک ویدیوی جذاب و خیره کننده میتوانید تعداد زیادی از افراد را به سمت سایت خودتان جذب کنید و میزان دیدهشدن آن را بالاتر ببرید. یکی از ترفندهایی که اکثر سایتها به کار میگیرند، استفاده از کانال این پلتفرمها است. آنها با تهیه محتوای ویدیویی و قرار دادن آن در این کانالها، سعی میکنند که مخاطب بیشتری از این طریق جذب نمایند و یا حتی با گرفتن تبلیغات از این طریق به کسب درآمد جانبی در کنار کسب و کار اصلی خودشان میپردازند. پس به شما توصیه میکنیم که از این قابلیت به هیچ عنوان غافل نشوید و آن را دست کم نگیرید.
شما برای کار با هریک از بخشهایی که در بالا توضیح داده شد، باید ابتدا به طور کامل با آنها آشنا شوید. به همین دلیل ما برای شما مقالهای را با عنوان مدیریت و کار با رسانه ها در وردپرسآماده کردهایم تا آن را مطالعه کنید و این موارد را به طور کامل یاد بگیرید.
در این بخش با شما در مورد مدیریت و انتخاب پوستههای وردپرس صحبت میکنیم. پوستهها یا قالبها یکی از قابلیتهای جذاب در استفاده از وردپرس هستند. شما اگر وردپرس را به تنهایی نصب کنید، به طور قطع از ظاهر آن رضایت کاملی نخواهید داشت. از طرف دیگر چون ظاهر پیشفرض وردپرس به صورت عمومی طراحی شده است، به احتمال بسیار زیاد ظاهر اولیه نمیتواند برای کاربرد سایت شما مناسب باشد. اما نگران نباشید، زیرا پوستهها و قالبها این مشکل را برای شما حل خواهند کرد و به شما اجازه میدهند که با توجه به طراحی مدنظرتان و زیمنه فعالتتان ظاهر را تغییر و بهیود دهید.
هنگام انتخاب قالب باید یکسری موارد پایهای و مهم را در نظر داشته باشید تا بتوانید یک پوسته مناسب را انتخاب کنید. قالبهایی که شما انتخاب میکنید، برای سایت فارسی هستند بنابراین باید فارسی و راستچین باشند. نکته بعدی ریسپانسیو یا واکنشگرا بودن قالب انتخابی توسط شما است. ریسپانسیو یا واکنشگرا بودن، به معنی سازگار بودن نحوه نمایش با توجه به دستگاه های مختلف است. در جهان امروز موبایلها، کامپیوترها، تبلتها و دیگر دستگاههای الکترونیک بسیار گسترش پیدا کردهاند و نمایش بر روی هر کدام از این دستگاهها متفاوت است، بنابراین قالب سایت شما باید به خوبی در دستگاههای مختلف نمایش داده شود تا مخاطب تجربه کاربری بهتری را نسبت به سایت شما پیدا کند.
نکته دیگری که نیاز است تا هنگام خرید قالب به آن دقت کنید، رنگ و ظاهر قالب است. رنگها با توجه به کسب و کارهای مختلف تغییر میکند. به عنوان مثال رنگ مشکی برای فروشگاههایی با محصولات لاکچری بسیار مناسب است، اما برای یک سایت حسابداری به هیچ عنوان مناسب به نظر نمیآید. بنابراین به رنگ و ظاهر قالب نیز بسیار توجه نمایید.
آخرین و شاید مهمترین نکتهای که باید در انتخاب قالب یا پوسته رعایت کنید این است که امکانات مناسب و مدنظر شما را داشته باشد و از افزونههای که شما نیاز دارید، پشتیبانی کند. زیرا قالبهای موجود در بازار دارای امکانات مختلفی هستند و شما باید براساس نیاز خودتان آنها را انتخاب کنید.
برای یادگیری نحوه کار با قسمت پوستهها در وردپرس و مدیریت پوستهها میتوانید مقاله مدیریت و کار با پوسته های وردپرس را مطالعه کنید. در این مقاله این مطلب را به طور کامل برای شما توضیح و شرح دادهایم.
در قسمت قبل با شما دربارهی پوستهها صحبت کردیم و به یکسری نکات برای انتخاب قالبها یا پوستهها اشاره کردیم. همچنین مقالهای را به شما معرفی کردیم که میتوانید با استفاده از آن نحوه کار با پوستهها را به طور کامل یاد بگیرید.
اما در این قسمت دربارهی افزونهها صحبت میکنیم و به صورت کاملتر آنها را برای شما شرح میدهیم. در آخرین پارگرافهای قسمت قبل اشاره کوتاهی به افزونهها کردیم و گفتیم که یکی از نکات مهم در انتخاب قالب، پشتیبانی از افزونههای مختلف میباشد. افزونه در واقع امکانات خاصی را به قالب شما اضافه میکند. شما میتوانید با استفاده ازآن امکانات، نیازهای خود را رفع کنید و به هدف بازدید بیشتر سایت و کسب درآمد بیشتر نزدیک شوید. ممکن است که افزونه مورد نیاز شما بر روی قالبی که تهیه میکنید پیادهسازی شده باشد و یا ممکن است که شما نیاز به نصب افزونه بر روی قالب سایت وردپرسی خود داشته باشید. پس در واقع افزونه یک مکمل برای قالب به شمار میآید.
شما میتوانید با یک جستجوی ساده افزونههای زیادی را با کاربردهای مختلف در فضای اینترنت بیابید. به عنوان مثال اگر بخواهیم چند نمونه از معروفترین افزونههای فروشگاهی را برای شما نام ببریم، میتوانیم به افزونه فروشگاهی ووکامرس، Easy Digital Download ، BigCommerce WordPress اشاره کنیم. افزونههای موجود فقط به افزونههای فروشگاهی محدود نمیشوند و در کاربردهای مختلف مثل امنیت، سئو … نیز افزونههای زیادی وجود دارد که نصب آنها میتواند به شما بسیار کمک کند و محدودیتهای شما را در این زمینهها از بین ببرد. مثلا در زمینه امنیت شما میتوانید از افزونههای Sucuri Security، WordFence Security و… استفاده کنید.
همچنین شما میتوانید برای آشنایی بیشتر با نحوه نصب افزونه ها در وردپرس و مدیریت آنها مقاله آموزشی مدیریت و نصب افزونه در وردپرس را مطالعه نمایید. این مقاله شامل اطلاعات کامل در این زمینه است و میتوانید نصب و مدیریت افزونه ها را یاد بگیرید.
بخش بعدی ناحیه مدیریت وردپرس که شما به آن احتیاج پیدا میکنید، فهرستها یا منوها هستند. شما در سایت خود به یک فهرست به طور قطعی نیاز خواهید داشت. زیرا فهرست به شما کمک میکند تا بتوانید مطالب خود را به نحوی مناسب دستهبندی کنید تا مخاطب با رجوع به آن مطالب مورد نیازش را سریعتر پیدا کند.
فهرستها در پایین یا بالای سایت میتواند قرار بگیرد. به احتمال زیاد شما نیز با سایتهایی مواجه شدهاید که هنگام ورود به آن گیج شده باشید و نتوانسته باشید مسیرتان را به درستی پیدا کنید که این مورد شما را از ورود به سایت پشیمان کرده است. این مورد به دلیل نداشتن فهرست یا منوی مناسب اتفاق میافتد. در واقع فهرستها این امکان را به مخاطب میدهند تا هنگام ورود به سایت گیج نشود و بتواند مسیر مد نظرش را به سرعت پیدا کند. این مورد میتواند باعث شود تا مخاطب تجربه کاربری بهتری داشته باشد و هنگام کار با سایت شما احساس خوبی داشته باشد. همین احساس خوب منجر به بازدید بیشتر او از سایت و معرفی سایت شما به دوستان و آشنایان فرد ختم میشود.
با این روند میزان بازدید سایت شما بالاتر میرود و شما میتوانید از این افزایش بازدید برای کسب درآمد بیشتر استفاده کنید. بنابراین به شما پیشنهاد میدهیم که ایجاد فهرست یا منوی سایت را به هیچ عنوان امری کوچک به شمار نیاورید و برای آن اهمیت زیادی قائل شوید.اما شما برای شروع کار با فهرستها در وردپرس نیاز به یادگیری نحوه ایجاد و مدیریت آن دارید که ما در تیم وب روبیک با آماده کردن مقاله با عنوان فهرست در وردپرس چیست و چگونه میتوان منو در وردپرس را مدیریت کرد، این مهم را برای شما برآورده و رفع کردهایم.
ابزارک یکی از امکانات دیگر وردپرس میباشد که بسیار کاربردی و مفید است. البته ابزارکها بسیار به نوع قالبی که شما استفاده میکنید ربط دارد و قالبهای مختلف دارای ابزارکهای مختلفی هستند. ابزارکها به شما کمک میکنند تا بتوانید موارد خاصی را در قسمتهایی از سایت خود به طور ثابت قرار دهید، بدون اینکه دانش کد نویسی خاصی نیاز باشد. هر ابزارک تنظیمات مربوط به خودش را دارد و نیاز است که این تنظیمات را به طور کامل یاد بگیرید.
به عنوان مثال شما میتوانید با استفاده از ابزارکها آخرین دیدگاه، نظرات فرستاده شده توسط کاربران را در فروشگاه اینترنتی یا سایت خود به اشتراک بگذارید و یا با استفاده از قسمت ابزارک HTML محتوایی با استفاده از تگ های HTMLایجاد کنید. این تنها چند مورد از موارد قابل استفاده در ابزارکها بود که برای شما توضیح دادیم تا مقداری با آنها آشنا شوید و اهمیت آنها را درک کنید.
شما میتوانید برای خواندن مطالب بیشتر در مورد مدیریت ابزارکها و شناخت ابزارکهای پرکاربرد به مقاله «ابزارک در وردپرس چیست و چگونه می توان ابزارک ها در وردپرس را مدیریت کرد؟» مراجعه کنید تا به طور کامل هر ابزارک، کاربردش و تنظیمات مربوط به آن را بشناسید. این مقاله شما را به درستی راهنمایی میکند و در مسیر درست قرار میدهد.
هنگامی که شما یک سایت وردپرسی را راهاندازی میکنید، به طور قطع نیاز به مدیریت کاربران در وردپرس و یادگیری انواع نقش کاربری اعضا دارید، زیرا در فرآیند راهاندازی و بهبود سایت، شما نیاز به اعطا کردن سطح دسترسی به افراد دیگر دارید. به عنوان مثال ممکن است که شما زمانی نیاز به یک نویسنده پیدا کنید که مطالب و مقالات را در سایتتان قرار دهد، در این هنگام شما باید بدانید که نقش کاربر نویسنده چیست، چه دسترسیهایی را باید به او بدهید و در کل باید بدانید که نقش آن عضو در مجموعه چیست و مدیریت کاربری آن را به درستی انجام دهید.
اگر شما مدیریت کاربران در وردپرس را به درستی انجام ندهید، ممکن است که سلامت سایت شما به خطر بیفتد که باعث میشود تا اطلاعات سایت شما مثل اطلاعات کاربران در دسترسی افرادی قرار بگیرد که سعی داشته باشند، از آنها استفاده نادرست کنند و باعث دردسرهای ناخواسته برای شما شوند. به عنوان مثال، با تعیین سطح دسرتسی کاربران بصورت اشتباه، ممکن است افرادی وارد سایت شما شوند و در سایت شما اقداماتی را انجام دهند که شما از آن کارها بی خبر باشید. به عنوان مثال، ظاهر سایت شما را به طور کلی تغییر دهند، برخی از مطالب و محصولات شما را حذف کنند و یا سعی کنند که سایت شما را از دسترس خارج نمایند.این کار میتواند توسط افرادی انجام شود که به آنها سطح دسترسی را دادهاید و به پیشخوان و امکانات سایت دسترسی پیدا کردهاند.
بنابراین شما باید همواره این نکته را در ذهن داشته باشید که تعیین سطح دسترسی مناسب برای کاربران مسئلهای بسیار مهم است. شما باید بدانید که چه کسانی به سایت شما دسترسی دارند و میزان دسترسیهای آنها به چه میزان میباشد. پس حتما مدیریت کاربران در وردپرس را جدی به حساب بیاورید و نقش اعضا در وردپرس را یاد بگیرید. اما برای یادگیری نقش اعضا در وردپرس و مدیریت کاربران در وردپرس نیاز نیست که جای دیگری بروید، ما در تیم وب روبیک با آماده کردن مقاله مدیریت کاربران در وردپرس و انواع سطح دسترسی کاربران وردپرس مسیر را برای شما راحت و هموار نمودهایم. پس فرصت را ازدست ندهید و مطالعه این مقاله را در همین لحظه شروع کنید.
در هرسایت وردپرسی دیدگاهها نقش مهمی دارند و نظرات کاربران در آن میتواند بسیار تعیین کننده باشد. مدیریت نظرات کاربران در وردپرس هم میتواند به افزایش کیفیت مطالب شما کمک کند و هم میتواند دیده شدن فروشگاه اینترنتی یا سایت وردپرسی شما را رشد قابل توجهی دهد.
هنگام مدیریت نظرات کاربران در وردپرس باید حواستان به دو نکته مهم باشد. اولین نکته این است که بعضی از نظرات اسپم یا جفنگ هستند و میتوانند به سایت شما آسیب بزنند. شما باید این دیدگاهها را به سرعت از سایت خود پاک کنید. نکته دوم این است که در سریعترین زمان ممکن به دیدگاهها پاسخ دهید و سعی کنید، جوابی به مخاطب بدهید که هدف او را برآورده کند. این مورد میتواند تعامل آن مخاطب با سایت شما را افزایش دهید و در نهایت باعث معرفی و شناختهشده تر شدن سایت شما شود که این اتفاقی بسیار خوشایند و مطلوب برای سایت شما است. شما میتوانید با رعایت این دو نکته و بقیه موارد مربوط به مدیریت دیدگاهها در وردپرس از نظرات کاربران به بهترین شیوه استفاده کنید.
شما میتوانید برای شروع کار با قسمت دیدگاهها در وردپرس و شناخت انواع مختلف دیدگاه، مقاله دیدگاه ها در وردپرس و نحوه مدیریت نظرات کاربران را مطالعه کنید. ما در این مقاله این مطلب را به صورت کامل و به همراه تصاویر آموزش دادیم.
ایجاد صفحه نخست اختصاصی یکی از مواردی است که میتواند سایت شما را از دیگر سایتهای وردپرسی متمایز کند و سایت شما به یک سایت منحصر به فرد تبدیل شود. منحصر به فرد بودن سایت باعث میشود تا سایت برای مخاطب جذابتر به نظر آید و او علاقمند به ماندن بیشتر در آن شود. برای ایجاد صفحه نخست اختصاصی از دو روش میتوانید استفاده کنید، یکی از این راهها استفاده از افزونههای صفحه ساز است که شما به راحتی با خاصیت کشیدن و رها کردن عناصر مختلف، یک صفحه یا برگه اختصاصی را بسازید.
روش دومی که شما میتوانید از آن استفاده کنید، ساخت صفحه یا برگه نخست اختصاصی به کمک قسمت برگههای ناحیه مدیریت وردپرسی سایتتان است که برای انجام این کار ما برای شما مقالهای را با عنوان ایجاد و تعریف صفحه نخست اختصاصی در وردپرس آماده کردهایم. شما با مطالعه این مقاله به طور جامع و کامل به آموزش ساخت صفحه یا برگه نخست اختصاصی با استفاده از قسمت برگههای ناحیه وردپرسی دست پیدا میکنید.
ما در تیم وب روبیک آخرین بخش آموزش صفر تا صد وردپرس را به توضیحات پیرامون بسته نصب آسان وردپرس اختصاص دادهایم تا بتوانیم به شما راهی را نشان دهیم که به طور همزمان بتوانید با نصب یک بسته، نصب وردپرس، نصب پوسته، افزونه های مورد نیاز و محتوای پیش فرض آن را به طور همزمان انجام دهید. شما میتوانید با استفاده از بسته نصب آسان وردپرس این کار را به انجام برسانید. این بسته میتواند هم راحتی کار شما را بالاتر ببرد و هم باعث صرفهجویی در وقت شما میشود. شما میتوانید از زمان خود جهت کارهای دیگر مدنظرتان، مثل آماده کردن محصولات جذاب و مورد علاقه مشتری بیشتر استفاده کنید. پس پیشنهاد میکنیم که از بسته آسان نصب وردپرس استفاده کنید و آن را به عنوان راهی میانبر در نظر بگیرید.
شما برای یادگیری نحوه نصب بسته آسان وردپرسی و موارد دیگر مربوط به آن میتوانید مقاله آموزش استفاده از بسته نصب آسان قالب وردپرس را مطالعه کنید. ما سعی کردیم در این مقاله، این مطلب را برای شما به صورت کاملا آسان و قابل فهم توضیح دهیم تا بتوانید به راحتی از بسته های نصب آسان استفاده کنید.
از اینکه تا اینجا با مقاله آموزش صفر تا صد وردپرس با ما همراه بودید از شما ممنونیم. همچنین شما میتوانید سوالات خود را در قسمت دیدگاهها بنویسید تا ما در سریعترین زمان ممکن به شما پاسخ دهیم. برای داشتن یک سایت حرفهای و کاربردی، روی ما حساب کنید.