در آموزش قبل با نحوه "مدیریت و کار با پوسته ها در وردپرس" آشنا شدید. در این مقاله قصد داریم که آموزشها را با مدیریت و نصب افزونهها در وردپرس ادامه بدهیم. شما میتوانید جهت آموزش کامل و صفر تا صدی وردپرس به مقاله آموزش صفر تا صد طراحی سایت با وردپرس مراجعه کنید.
افزونه ها در وردپرس نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند. به طور کلی افزونه ها به شما این امکان را میدهند تا امکانات و ویژگیهای جدیدی را به سایت خودتان اضافه کنید. میتوانیم افزونهها را به اپلیکیشنهای موبایل تشبیه کنیم. شما با نصب هر اپلیکیشن روی موبایل، میتوانید کاربردهای جدیدی را در موبایلتان داشته باشید. افزونهها دقیقا چنین عملکردی را در وب سایتهای وردپرسی شما خواهند داشت.
نکته قابل توجه این است که تاکنون هزاران افزونه برای وردپرس ایجاد شده است که کاربردهای مختلفی را پوشش میدهند.
میتوانید انواع افزونه های وردپرس را در وب روبیک مشاهده و دانلود کنید.
سیستم مدیریت محتوای وردپرس در ابتدا با هدف ایجاد وبلاگها ساخته شد. اما به مرور زمان و با توسعه قالبها و افزونههای وردپرس، کاربردهای بیشتری به این سیستم اضافه شد. تقریبا هر نوع سایتی را با استفاده از وردپرس میتوانیم پیادهسازی کنیم. همانطور که گفته شد تاکنون هزاران افزونه توسط توسعه دهندگان وردپرس در دسترس شما قرار گرفته است که به راحتی میتوانید با نصب آنها امکانات و ویژگیهای مد نظرتان را به سایت وردپرسی خودتان اضافه کنید.
به عنوان مثال با نصب افزونه ووکامرس، میتوانید وب سایت خودتان را به یک سایت فروشگاهی قدرتمند تبدیل کنید. بنابراین هرگز نگران افزودن امکانات جدید به وب سایتتان نباشید، چرا که اگر آن ویژگی به صورت پیش فرض در وردپرس پیش بینی نشده، قطعا افزونهای در آن رابطه در دسترس شما است.
حالا که با افزونه ها و کاربرد آنها در وردپرس آشنا شدید، نوبت به این میرسد که افزونههای موجود را مدیریت کنید و یا افزونه جدید را در وردپرس نصب کنید.
برای این کار وارد ناحیه مدیریت وب سایت وردپرسی خودتان بشوید و از منوی سمت راست، گزینه "افزونه ها" را کلیک کنید. این منو عملکردی شبیه به منوی پوسته ها دارد. در صفحه باز شده تمام افزونههای نصب شده به شما نمایش داده میشود.
همانطور که در پایین نام هر افزونه مشاهده میکنید، شما به سادگی و تنها با یک کلیک میتوانید افزونه مورد نظر رو فعال یا غیر فعال کنید. زمانی که شما افزونهای را غیر فعال میکنید، در واقع آن افزونه همچنان در سایت وردپرسی شما موجود است اما کاربردهای آن در محیط سایت شما قابل مشاهده نیستند و هر زمان میتوانید وضعیت افزونه را به حالت فعال تغییر بدهید.
همچنین در کنار لینک فعال/غیرفعال هر افزونه، لینک "پاک کردن" را مشاهده میکنید. با کلیک روی این لینک، افزونه مورد نظر شما برای همیشه از سایت وردپرسی شما حذف خواهد شد!
برای نصب افزونه جدید در وردپرس، در حالت عادی میتوانید به دو روش عمل کنید. میتوانید فایل افزونه مورد نظر را از سایتهای مرتبط دانلود کرده و سپس آن را در سایت خودتان بارگذاری کنید یا اینکه افزونه مورد نظر را در مخزن وردپرس جستجو کنید و اقدام به نصب آن کنید.
برای این کار، روی دکمه افزودن در بالای صفحه افزونهها کلیک کنید. در صفحه باز شده و دقیقا در همان موقعیت قبلی، دکمه "بارگذاری افزونه" را مشاهده میکنید. با کلیک روی آن دکمه، فرم بارگزاری افزونه به شما نمایش داده میشود. با کلیک روی دکمه Choose File، فایلی که قبلا از وب روبیک یا سایتهای دیگر دریافت کردید را انتخاب کنید و اقدام به نصب افزونه کنید.
برای این کار بعد از کلیک روی دکمه بارگذاری افزونه در صفحه افزونه ها، صفحه ای را مشاهده میکنید که در آن لیستی از افزونههای پر استفاده به شما پیشنهاد داده میشود. در صورتی که افزونه خاصی برای نصب مد نظر دارید، میتوانید از باکس جستجوی قرار گرفته در بالای این صفحه استفاده کنید و افزونه مورد نظرتان را جستجو کنید. بعد از یافتن افزونه مورد نظر، کافی است که بر روی دکمه "هماکنون نصب کن" کلیک کنید تا افزونه روی سایت وردپرسی شما نصب بشود. فراموش نکنید بعد از نصب افزونهها، برای شروع استفاده، حتما باید آن افزونه را فعال کنید.
با نصب هر افزونه در وردپرس، امکانات جدید به سایت وردپرسی شما اضافه خواهد شد. همچنین منوها و قابلیتهای جدیدی رو در ناحیه مدیریتی وردپرس مشاهده میکنید که این منو ها و تنظیمات، با توجه به افزونه ای که نصب کردید، متغیر است. بنابراین توصیه می کنیم بعد از نصب هر افزونه، حتما به داکیومنت و آموزش استفاده از آن افزونه مراجعه کنید و تمامی قسمتهای مدیریتی آن افزونه را با دقت یاد بگیرید و مورد استفاده قرار بدهید.
شما در این مقاله نحوه نصب افزونههای مختلف و مدیریتشان را یاد گرفتید و حالا افزونههای مختلف مورد علاقهتان را نصب و استفاده کنید. در آموزش بعدی با آموزش ساخت و مدیریت فهرست با ما همراه باشید.
لطفا سوالات و نظرات خودتون را در رابطه با این آموزش در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.