در این آموزش قصد داریم به آموزش بخش مدیریت پوسته های وردپرس بپردازیم. همانطور که میدانید انتخاب و به کارگیری یک قالب یا پوسته مناسب برای وب سایت، یکی از مهمترین مراحل طراحی و پیادهسازی یک سایت حرفهای به حساب میآید. بنابراین میشود گفت این آموزش یکی از مراحل یادگیری وردپرس است که به هیچ عنوان نباید از یادگیری آن صرف نظر کنید. شما میتوانید جهت آموزش کامل وردپرس به مقاله آموزش صفر تا صد طراحی سایت با وردپرس مراجعه کنید.
در این آموزش یاد میگیرید چطور پوسته یا قالب های جدید را در سایت وردپرسی خودتان نصب کنید و آن را مورد استفاده قرار بدهید. همچنین نحوه حذف قالبهای بدون استفاده را یاد خواهید گرفت. در انتها به نحوه استفاده از ویرایشگر پوسته در وردپرس میپردازیم و یاد میگیرید که چطور با داشتن کمی دانش برنامه نویسی و طراحی وب، میتوانید قالبهای خودتان را دستکاری کنید و آن را به شکل دلخواه خودتان در بیاورید.
همچنین بعد از مطالعه این آموزش میتوانید انواع قالب رایگان و حرفهای وردپرس را در وب روبیک دانلود کنید.
برای شروع کار با قالب ها در وردپرس، وارد ناحیه مدیریت وب سایت وردپرسی خودتان بشوید و از منوی راست مسیر نمایش > پوسته ها را دنبال کنید.
همانطور که مشاهده میکنید منوی "نمایش" دارای زیر منوهایی هست که در این آموزش قصد داریم تعدادی ازآنها ها را به شما آموزش بدهیم. اما برای آشنایی شما با این زیر منوها، توضیحی مختصر در مورد هر یک از آنها را خدمتتان ارائه میدهم.
نکته قابل توجه این است که زیر منوهایی همچون سربرگ و پس زمینه، بخشی از سفارشیسازی پوسته هستند که با کلیک بر روی آنها شما به صفحه ای در بخش سفارشیسازی منتقل میشوید.
بعد از کلیک روی منوی نمایش > پوسته ها شما به صفحه مدیریت پوسته ها منتقل میشید.
همانطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید، تمامی پوسته های نصب شده در سایت وردپرسی به شما نمایش داده میشود. با قرار دادن موس روی هر یک از قالب ها، دکمه فعال سازی قالب و پیش نمایش به شما نمایش داده میشود. شما میتوانید قبل از فعالسازی پوسته، پیش نمایش سایت را با به کارگیری آن قالب مشاهده کنید و در صورتی که از به کارگیری قالب سایت اطمینان داشتید، نسبت به فعالسازی قالب اقدام کنید.
برای نصب قالب جدید در وردپرس، روی دکمه "افزودن پوسته تازه" قرار گرفته در بالای صفحه کلیک کنید. در ادامه لیستی از قالب های رایگان ارائه شده در مخزن وردپرس به شما نمایش داده میشود که به راحتی میتوانید آنها را نصب کنید و در سایت وردپرسی خودتان مورد استفاده قرار بدهید. اما در صورتی که قالبی را از سایت وب روبیک و یا از سایتهای ارائه دهنده قالبهای وردپرس دانلود کردید، کافی است که در این صفحه بر روی دکمه بارگزاری پوسته کلیک کنید.
همچنین میتوانید از بسته نصب آسان وردپرس برای نصب وردپرس به همراه قالبها و افزونه های مورد نیاز استفاده کنید.
در ادامه روی دکمه Choose File کلیک کنید و فایل فشرده قالب خودتان را انتخاب کنید. برای تکمیل مراحل نصب پوسته کافی است که بر روی دکمه "هم اکنون نصب کن" کلیک کنید. به همین سادگی پوسته وردپرسی شما نصب شد. در مرحله آخرشما فقط باید پوسته نصب شده را فعالسازی کنید.
برای حذف پوستههای بدون استفاده در وردپرس، بعد از ورود به زیر منوی پوستهها در پنل مدیریتی، روی پوسته مورد نظر کلیک کنید تا جزئیات پوسته به صورت Popup به شما نمایش داده شود. در قسمت پایین سمت چپ صفحه نمایش داده شده، لینک "پاک کردن" را مشاهده میکنید. با کلیک بر روی این لینک، پوسته مورد نظر برای همیشه از سایت وردپرسی شما حذف خواهد شد. نکته قابل توجه اینکه شما به هیچ عنوان اجازه حذف پوسته فعال در وردپرس را ندارید!
در صورتی که قصد دارید پوستهای را ویرایش کنید، وردپرس این امکان را از طریق زیرمنوی "ویرایشگر پوسته" برای شما فراهم کرده است. اما قبل از آن بهتراست که کمی با زبانهای طراحی صفحات وب از جمله html، css و php آشنایی داشته باشید و در نهایت این کار را با نهایت دقت انجام بدهید چون که یک تغییر کوچک در فایل های اصلی پوسته میتواند سایت شما را از کار بیندازد!
بعد از ورود به این بخش با صفحه ای شبیه به تصویر زیر مواجه خواهید شد:
در قسمت سمت راست، ویرایشگر متن را مشاهده میکنید که در آن کدهای مربوط به فایلهای پوسته نمایش داده میشود.
در سمت چپ، لیست فایلهای مربوط به پوسته را مشاهده میکنید که با کلیک بر روی هر کدام از آنها، کدهای موجود درآن فایل در ویرایشگر سمت راست به شما نمایش داده میشود. بعد از اعمال تغییرات در فایل مورد نظر، برای ذخیره تغییرات روی دکمه "بهروزرسانی پرونده" کلیک کنید.
برای پیدا کردن و ویرایش فایلهای هر بخش از پوسته، شما باید با ساختار فایلهای پوسته ها در وردپرس آشنا باشید.
در آینده نزدیک سعی میکنم به طور تخصصی و مفصل در مورد ساختار و کاربرد هر یک از این فایل ها توضیح بدم.
شما میتوانید با استفاده از آموزشهای گفته شده در قسمتهای قبل قالبهای سایت موردنظر خودتان را نصب کنید و یا اینکه آنها را طبق سلیقه خودتان ویرایش کنید و تغییر دهید.
در قسمت نظرات به ما بگویید از چه قالبهایی برای سایتتان استفاده میکنید؟