اکثر طراحان سایت برای طراحی و پیاده سازی پروژه ها، به مسائل فنی از جمله نحوه کدنویسی و مدیریت محتوا فکر میکنند اما بد نیست بدانید که یک سایت حرفه ای بر روی نحوه قرارگیری دکمه شبکههای اجتماعی، یا به کارگیری تصاویر و به طور کلی زیبایی سایت تمرکزی ندارد!
جالبه بدانید که وب سایتهای حرفهای، چیزی فراتر از زیبایی را به کاربران خودشان ارائه میدهند. این نوع سایتها در واقع به بازدیدکنندگان سایت کمک میکنند تا شرکت، محصولات و خدماتشان را از طریق انواع مختلف محتوا بهتر درک کنند. این یعنی هر کدام از عناصر و اجزاء سایت، هدفی را دنبال میکنند.
در واقع طراحی یک سایت حرفه ای، یعنی اینکه آن سایت را براساس یک استراتژی هوشمند و فراگیر پیادهسازی کنید.
با مطالعه این آموزش یاد میگیرید که مراحل طراحی وب سایتی موفق چیست تا بتوانید سریع و موثرتر یک وب سایت موفق را پیادهسازی کنید.
اگر هنوز هیچ اطلاعی از طراحی سایت ندارید به شما پیشنهاد میدهیم که مطلب "3 گام کلیدی تا ورود به دنیای طراحی سایت" را مطالعه کنید.
برای طراحی و پیاده سازی یک سایت حرفه ای و تمام عیار، این 7 مرحله را باید دنبال کنید.
شما بدون داشتن هدف به هیچ جایی نمیرسید. بنابراین در اولین مرحله مشخص کنید که هدفتان از راهاندازی این وب سایت چه چیزی است.
برای اینکه هدف خودتان از طراحی سایت را به صورت واضح بدانید، این سوال ها را از خودتان بپرسید:
توجه داشته باشید که این مرحله، مهم ترین مرحله ازمراحل طراحی یک سایت حرفهای است پس سعی کنید به طور واضح و روشن، هدف خودتان از طراحی سایت را بدانید.
بعد از اینکه هدف خودتان از طراحی سایت را مشخص کردید، نوبت به تعریف محدوده پروژه میرسد. در واقع باید مشخص کنید برای رسیدن به اهدافتان به چه ویژگیها و امکاناتی نیاز دارید.
این مرحله از اهمیت خاصی برخوردار هست و همچنین میشود گفت که یکی از سخت ترین مراحل طراحی یک سایت حرفهای به حساب میآید. سعی کنید از امکانات و قابلیتهایی استفاده کنید که منفعتی را برای کاربران ایجاد کند. همچنین ایجاد مزایای رقابتی در مقابل سایتهای رقیب را فراموش نکنید.
با تعریف ویژگیها و امکانات مورد نیاز، نوبت به این میرسد که کمی عمیقتر به پروژه نگاه کنید. شما باید مشخص کنید که هر یک از امکانات پیش بینی شده چطور میتوانند با محتوای مورد نظر شما ارتباط پیدا کنند.
نقشه سایت در اصل پایه و زیربنای یک سایت حرفهای است. طراحی هر چه بهتر این مرحله به شما کمک میکند تا مراحل بعدی را موفق تر پشت سر بگزارید. Sketch را میتوان به عنوان ابزاری برای طراحی نقشه سایت درمک بوکها استفاده کرد، البته در نظر داشته باشید که به هیچ عنوان در اسکچ نباید جزئیات عناصر را طراحی کنید، سعی کنید اسکچ را به ساختار و چارچوب کلی صفحات خلاصه کنید.
همچنین میتوانید انواع چارچوب و قالب آماده وب سایت از پیش آماده را در وب روبیک مشاهده و دریافت کنید.
تا این مرحله شما دید واضح و روشنی از پروژه خواهید داشت. مرحله بعد نوبت به تولید محتوای مورد نظر میرسد. توجه داشته باشید که در این مرحله همیشه باید از ابزار بهینهسازی برای موتورهای جستجو کمک بگیرید و محتوای مناسبی را برای سایتتان در نظر بگیرید. بسیار مهم هست که برای ورود به مرحله بعدی، محتوای واقعی را در دست داشته باشید.
سعی کنید از محتوایی استفاده کنید که کاربران سایت را درگیر خودش کند و در نهایت برای تکمیل کار، از کاربران سایت بخواهید که اقدام به ثبت نظر و یا ثبت رای در مورد آن مطلب کنند.
مثلا اینفوگرافیک یکی از محتواهای مفید و پرکاربرد است که تعامل مخاطب با مقاله را بالا میبرد، زیرا علاوه بر متن شامل عناصر گرافیکی هم دارد. اینفوگرافیک به معنای ساده یعنی محتوایی که اطلاعات و آمار مختلف را به وسیله گرافیک به شما نشان میدهد. هنگام استفاده از محتوای اینفوگرافیک باید به این نکته توجه کنید که هر اینفوگرافیکی موفق به جذب مخاطب و افزایش تعامل نمیشود وباید بدانید که برای داشتن یک اینفوگرافیک موفق باید یکسری نکات را رعایت کنید که میتوانید این نکات و ویژگیها را در قسمت پایین مطالعه کنید.
با استفاده از معماری سایت و برخی از محتوای پیش بینی شده، می توانید بر روی ظاهر بصری سایتتان کار کنید. همچنین شما میتوانید از قالبها و طرحهای از پیش طراحی شده استفاده کنید و آنها را سفارشی سازی کنید.
بهتر است که این کار را با در نظر گرفتن معیارهای سازمانی آن شرکت یا زمینه فعالیت از جمله رنگ، فونت و اشکال هندسی تعریف شده در آن سازمان انجام بدهید.
سعی کنید از تصاویر مرتبط و با کیفیت استفاده کنید. همچنین زمان انتخاب تصاویر به حجم آنها دقت کنید و به هیچ عنوان از تصاویر با حجم بالا استفاده نکنید.
به یاد داشته باشید که عناصر و طرح بصری سایت شما، تنها راه برقراری ارتباط با مخاطبان سایت شما است پس این مرحله از کار را جدی بگیرید و سعی کنید طرحی کاربرپسندی را پیاده سازی کنید.
تا این مرحله شما باید دارای یک سایت کامل همراه با تمام صفحات مورد نیاز باشید، بنابراین زمان آن رسیده است که تمام بخشها و امکانات سایت را مورد بررسی قرار بدهید. سعی کنید تمام بخش ها را با استفاده از مرورگرهای مختلف و بر روی دستگاههای مختلف بررسی کنید.
تمامی لینکهای سایت را تست کنید و از درست بودن آنها مطمئن بشوید. شما هرگز نباید در سایتتان لینکهایی را داشته باشید که به صفحه 404 ختم بشوند!
در صورتی که تمامی بخشهای سایت شما به درستی کار خودشان را انجام میدهند، نوبت به رونمایی و انتشار سایت میرسد. بهتره این کار را با برنامهریزی و استراتژی انجام بدهید. این یعنی مشخص کنید که شما چه موقع از سایت رونمایی میکنید و چطور این خبر را به مخاطبان خودتان اطلاع میدهید؟
نکته قابل توجه اینکه طراحی و پیاده سازی یک سایت حرفه ای، کاری تمام شدنی نیست و بعد از تکمیل و رونمایی از سایت، شما باید مثل یک بچه با آن سایت رفتار کنید و آن را در مراحل بعدی پرورش بدهید. با استفاده از ابزارهای گوگل، رفتار کاربران سایت را تحلیل کنید و روز به روز برای بهبود سایتتان تلاش کنید.
امیدوارم این آموزش برای شما مفید واقع شده باشه و با بهکارگیری این نکات، سایتهای حرفه ای و موفق تری را به رزومه خودتان اضافه کنید.
شما در کدام مرحله از طراحی یک سایت حرفهای قرار دارید؟ سوالات خود را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.