شاید تاکنون واژه برندسازی به گوش شما خورده باشد. این واژه در اکثر اوقات برای شرکتها و سازمانها مورد استفاده قرار میگیرد. در سطحیترین حالت، برند یک شرکت، نشاندهنده هویت و زمینه فعالیت آن شرکت است. اما برندسازی تنها مختص شرکتها نیست و در بسیاری از مواقع، افراد و اشخاص نیز برندسازی شخصی را پیش میگیرند . ما در این مقاله برای کمک به شما و آسانتر کردن کارتان سعی میکنیم تا نکات لازم برای برند سازی شخصی را به شما بگوییم.
برندینگ شخصی در بسیاری از جهات مشابه برندینگ شرکت ها و سازمان است. برندسازی شخصی به مخاطبان شما میگوید که شما چه کسی هستید؟ در چه زمینه ای فعالیت دارید؟ چه ارزش هایی و چطور این ارزش ها را ایجاد میکنید؟
به طور خلاصه میشود گفت "برند شخصی یک داستان است که شما را به مخاطبانتان معرفی میکند."
برای شروع پرسونال برندیگ، ابتدا لازم است که خودتان را بهتر بشناسید. برای این کار، سوالات زیر را از خودتان بپرسید:
با پاسخ به این سوالات سعی کنید ویژگی های خودتان را بهتر بشناسید، اما در نظر داشته باشید که با رشد حرفه شما، ویژگیهای شخصی شما نیز باید ارتقاء یابد.
برند شخصی شما نشان دهنده این نیست که "امروز" چه کسی هستید! بلکه نشان میدهد که شما چه مسیری را پیش رو دارید و به چه کسی تبدیل خواهید شد. با شناخت نقات قوت و ضعف خودتان، تعیین کنید که در آینده میخواهید چطور شناخته بشوید.
قبل از شروع برندسازی شخصی، باید بدانید مخاطبان شما چه افرادی هستند. هرچقدر جزئیات بیشتری در رابطه با مخاطبانتان بدانید، میتوانید پرسونال برندینگ بهتری بسازید. سوالات قسمت بعد به شما جهت شناخت این جزئیات کمک میکند.
با پاسخ به این سوالات سعی کنید مخاطبان خودتان را به طور شفاف تعریف کنید.
افراد فعال و موفق در حوزه فعالیت خودتان را شناسایی و آنها را دنبال کنید. فعالیت آنها را زیر نظر داشته باشید و سعی کنید از فعالیتهایشان الهام بگیرید. همچنین در صورت امکان، پیشنهاد میدهیم که با این افراد ارتباط بگیرید و از آنها برای ورود به این مسیر مشورت بگیرید.
فرض کنید سوار یک آسانسور میشوید و شخصی از شما میخواهد که خودتان را معرفی کنید و تنها تا زمان رسیدن آسانسور به مقصد، یعنی 30 الی 60 ثانیه زمان دارید، شما باید بتوانید در این مدت زمان خودتان و تخصصتان را به خوبی معرفی کنید تا مخاطب شما به طور کامل با شما آشنا شود.
همانطور که در حال ایجاد برند شخصی خودتان هستید، باید برای ایجاد ارتباطات موثر و مفید تلاش کنید. با شرکت در رویدادها و همایشهای مرتبط با حوزه فعالیت خودتان، با افراد پیشرو و فعال در این حوزه ارتباط بگیرید و سعی کنید رابط بیشتر و قدرتمندی ایجاد کنید.
یکی از مهمترین اقدامات لازم برای برند سازی شخصی، حضور فعال در فضای اینترنت است. هرگز حضور در شبکه های اجتماعی از جمله لینکدین و توئیتر را دست کم نگیرید و وب سایت شخصی خودتان را هر چه سریع تر راهاندازی کنید. شما میتوانید جهت راهاندازی وب سایت شخصیتان به مقاله «اقدامات لازم برای راهاندازی وب سایت شخصی» مراجعه کنید.
سعی کنید در زندگی روزمره خودتان، از جمله در همایشها، محل کار و حتی در منزل، ویژگی های برند شخصی خودتان را حفظ کرده و از آنها پیروی کنید. در نظر داشته باشید همونطور که شما رشد می کنید، نام تجاری شما نیز باید ارتقاء پیدا کند.
به ما در قسمت نظرات بگویید که به نظرتان کدام یک از موارد بالا برای برند سازی شخصی مهمتر است؟