در این آموزش قصد داریم نحوه نصب وردپرس در هاست Cpanel را به شما آموزش بدهیم.
قبل از هرچیز باید بگوییم که نصب وردپرس بر روی فضای میزبانی تفاوت چندانی با نصب وردپرس بر روی کامپیوتر شخصی یا Xampp ندارد و تنها چند مورد جزئی است که در این آموزش به آنها اشاره میکنیم.
شاید برای شما کار با فضای میزبانی یا Host کمی مبهم باشد و ندانید از کجا باید شروع کنید یا اصلا چرا باید از هاست استفاده کنید. برای درک بهتر این موضوع فرض کنید شما یک پروژه طراحی سایت دارید و قصد دارید که آن را برروی یک دامنه فعال کنید تا همه افراد به سایت شما دسترسی داشته باشند.
در همین راستا اولین کاری که باید انجام داد این است که به سایت یکی از شرکتهای ارائه دهنده خدمات هاست و دامین مراجعه کنید و یک دامنه و فضای میزبانی مناسب خریداری کنید. لطفا عبارت "خرید هاست و دامین" را در گوگل جستجو کنید.
اکثر فضای میزبانی یا Host های موجود دارای کنترل پنل Cpanel هستند و تعداد محدودی از Direct Admin یا سایر کنترل پنل ها استفاده میکنند که البته پیشنهاد میدهیم زمان خرید فضای میزبانی به کنترل پنل آن توجه داشته باشید و سعی کنید فضای میزبانی Cpanel را خریداری کنید.
بعد از خرید هاست و دامین مورد نظر، اطلاعات ورود به فضای میزبانی از طرف شرکت به شما ارائه خواهد شد که از طریق آن میتوانید وارد کنترل پنل هاست خودتان بشوید. جهت ورود به کنترل پنل Cpanel از الگوی زیر استفاده کنید و آدرس را در مرورگر وارد کنید:
yourdomain.com\cpanel
اگر شما در حال حاضر صاحب یک هاست و دامین هستید، نام کاربری و رمز عبور را وارد کنید و در ادامه آموزش همراه ما باشید.
شما میتوانید جهت یادگیری آموزش صفر تا صد وردپرس به مقاله آموزش صفر تا صد طراحی سایت با وردپرس مراجعه کنید.
حالا که فضای میزبانی شما آماده استُ وارد ناحیه مدیریتی cpanel بشوید و مراحل زیر را دنبال کنید.
اولین مرحله برای نصب وردپرس در cpanel، ایجاد یک بانک اطلاعاتی است تا سایت وردپرسی شما بتوانید از آن برای ذخیره اطلاعات استفاده کنید. جهت این کار وارد بخش MySQL Databases بشوید.
در صفحه ای که به شما نمایش داده میشود نام دیتابیس را وارد کنید و بر روی دکمه Create Database کلیک کنید.
بعد از ایجاد دیتابیس باید یک کاربر برای بانک اطلاعاتی ایجاد کنید. در قسمت میانی همین صفحه بخش MySQL Users را مشاهده میکنید. فرم قرار گرفته در این بخش را تکمیل کنید و یک نام و رمز عبور برای کاربر بانک اطلاعاتی تعریف کنید و برروی دکمه Create User کلیک کنید.
در آخر باید کاربر ایجاد شده را به بانک اطلاعاتی ساخته شده اختصاص بدهید. در پایین ترین بخش همین صفحه عنوان Add User To Database را مشاهده میکنید. در این قسمت کافی است که نام دیتابیس و نام کاربر ایجاد شده را از لیستهای موجود انتخاب کنید و برروی دکمه Add کلیک کنید.
سپس یک صفحه جدید به شما نمایش داده میشود که باید دسترسیهای کاربر را مشخص کنید. در این قسمت برروی گزینه ALL PRIVILEGES بالای جدول کلیک کنید و دکمه Make Changes را بزنید.
تبریک میگویم! دیتابیس شما آماده بهکارگیری است و می توانید از این بخش خارج بشوید.
تا اینجا مرحله اول نصب وردپرس را به خوبی پشت سر گذاشتید.
قبل از شروع کار لازم است که بسته وردپرس را در اختیار داشته باشید. برای دریافت آخرین نسخه وردپرس اینجا کلیک کنید.
برای ادامه کار از صفحه نخست cpanel وارد بخش مدیریت فایلها یعنی File Manager بشوید.
در صفحه ای که به شما نمایش داده میشود، وارد پوشه public_html بشوید. یادتان باشد که در حالت عادی تمامی فایلهای پروژه وب سایت باید در این پوشه قرار بگیرند. سپس برای آپلود فایل وردپرس بر روی دکمه Upload قرار گرفته در نوار بالایی این صفحه کلیک کنید. کافی است که فایل فشرده وردپرس را در این بخش آپلود کنید و پس از آپلود، برروی این فایل zip کلیک راست کرده و گزینه Extract را بزنید.
در صفحهای که به شما نمایش داده میشود کلمه wordpress را از آخر مسیر حذف کنید، گزینه Move Files را بزنید و در نهایت، فایل zip وردپرس را که در ابتدا آپلود کردید، حذف کنید.
شما فقط یک مرحله تا تکمیل نصب وردپرس فاصله دارید! در این مرحله آدرس وب سایت خودتان را در مرورگر وارد کنید تا مراحل نصب وردپرس آغاز بشود. اگر شما قبلا نصب وردپرس روی کامپیوتر شخصی را انجام دادهاید، از این مرحله به بعد تفاوت چندانی در تکمیل نصب وردپرس وجود ندارد.
در مرحله اول، با صفحه خوش آمدگویی وردپرس مواجه خواهید شد که با کلیک روی دکمه "بزن بریم" به صفحه بعد منتقل خواهید شد.
در مرحله بعد مشخصات بانک اطلاعاتی و کاربر بانک اطلاعاتی از شما خواسته میشود. یادتان باشد که در این مرحله باید نام بانک اطلاعاتی، نام کاربر و رمز عبوری که در مرحله اول ایجاد کردید را مورد استفاده قرار بدهید.
بعد از تکمیل فرم، بر روی دکمه "بفرست" کلیک کنید و در آخرین مرحله، اطلاعات اولیه مربوط به سایت شما از شما خواسته میشود. در این مرحله یک نام کاربری و رمز عبور برای ورود به ناحیه مدیریتی وردپرس از شما خواسته میشود تا از این به بعد با آنها وارد ناحیه مدیریتی سایت خودتان بشوید. بعد از تکمیل این فرم برروی دکمه راه اندازی وردپرس کلیک کنید.
تبریک میگویم! شما با موفقیت سیستم مدیریت محتوای وردپرس را در فضای میزبانی Cpanel نصب کردید. در ادامه کافی است که وارد ناحیه مدیریت وردپرس بشوید و سایت خودتان را مدیریت کنید.
سوالات و مشکلات خودتان را در نصب و راه اندازی وردپرس روی Cpanel در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.
در ادامه به آموزش کار با ناحیه مدیریت وردپرس و مدیریت صفر تا صد یک سایت وردپرسی می پردازیم. ممنون از اینکه ما را همراهی می کنید.